Jótékonyság

2020.12.11. 14:08

Kétszáz kiló csokit gyűjtött a megyei kormányhivatal

Hajdú-Bihar megyében ezerhétszáz gyermek él állami gondozásban.

Fotó: Matey István

A korábbi évekhez hasonlóan a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal idén is csatlakozott a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE) főszervezésében zajló Csokigyűjtő Akcióhoz. A kormányhivatal munkatársai által összegyűjtött felajánlásokat Rácz Róbert kormánymegbízott adta át Buzás Lajosnak, az akció főszervezőjének pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Díszudvarához vezető aulában.

– Kilencedik éve veszünk részt az adománygyűjtésben, amit a BAGE szervez. A kollegáim rendszerint várják ezt az időszakot, hiszen tudják, hogy társak vagyunk az egyesület elképzeléseiben – mondta Rácz Róbert. – Az idei évben közel kétszáz kilogramm csokoládé gyűlt össze a csemeték részére, ami szintén bizonyítja a Kormányhivatal elkötelezettségét és lelkesedését – vélekedett.

Buzás Lajos, a BAGE elnöke (balról) és Rácz Róbert kormánymegbízott | Fotó: Matey István

Egyharmad családtalan

– Azt gondolom, nem kell megmagyarázni, hogy miért fontos számunkra a jelenleg megvalósuló adományozás, mivel közel 23 ezer gyermek él Magyarországon állami gondozásban, ebből Hajdú-Bihar megyében 1700 – emelte ki a kormánymegbízott. Ezeknek a gyerekek a kétharmada nevelő szülői felügyeletben részesül és családi körülmények között él. A maradék létszámhoz tartozók valamely állami intézet falai között nevelkedik. Nagyra értékelem mind a nevelőszülők, mint az otthonokban dolgozó felnőttek munkáját. Véleményem szerint az elmúlt időszakban a Magyar Kormány döntései is megmutatják, hogy mennyire méltányolják azok munkáját, akik ezeken a területeken tevékenykednek – folytatta. – Számos dolgot kellett feladnunk a 2020-as évben, de legalább az megmaradt, hogy a gyerekeken tudunk segíteni. Az, hogy a BAGE megmentette számukra ezt a programot, nagyra becsülendő dolog. A mi kedvünket sem lankasztotta le a járványügy, habár a szokásos, éves rendezvény elmaradt, a gyermekek számára így is öröm lesz, hogy az összegyűlt ajándékokat megkapják – mondta.

Fotó: Matey István

Buzás Lajos az adományozás végén kiemelte: az édességekből nemcsak a gyerekek, hanem a velük foglalkozó pedagógusok is részesülni fognak.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában