a mozgás öröme

2020.12.17. 10:03

Két új létesítménnyel gazdagodott az epreskerti iskola

Több mint 400 kisis­kolás örülhet az új kondiparknak és focipályának.

Fotó: Szabó Gyula-archív

Kellemes karácsonyi meglepetést kaptak az Epreskerti Általános Iskola diákjai – tájékoztatta lapunkat Szabó Gyula iskolaigazgató. A fenntartó Debreceni Tankerületi Központ közel 50 millió forintos beruházás keretében rekortán borítású focipályát, valamint kondiparkot építtetett az iskola udvarán, ezzel javítva az intézmény sportolási feltételeit. A 430 gyerek örömmel vette birtokba a két sportlétesítményt.

– A pályát szeptemberben adták át, a kondiparkot pedig decemberben. Ez egy nagyon fontos ajándék volt az iskolának, hiszen nincs még tornacsarnokunk, a fenntartó választása éppen ezért esett az iskolára. A két parkkal a testnevelési és a sportolási feltételeinken nagymértékben javítottak – osztotta meg a Naplóval az intézmény vezetője. Elmondta, a karantén idején nagy szolgálatot tesznek az új létesítmények, hiszen a gyerekek bezártságát egy kicsit oldja az, ha a szabadban tudnak mozogni. – A kondiparkot csak pedagógus felügyelete mellett engedjük használni, hiszen veszélyesek is lehetnek ezek az eszközök. Közel tíz, különböző elem van a kondiparkban rekortán borítású alapon, így ha a gyerekek véletlenül leesnének, akkor sem éri őket sérülés. Mindkét pálya megfelel az európai uniós szabványoknak, hatósági engedéllyel együtt adták át nekünk – részletezte Szabó Gyula, aki azt is elmondta, az iskola vezetése bízik abban, hogy jövőre elkezdődik az ígért tornacsarnok-építés is, hiszen az teszi teljessé az iskola sportellátását.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában