Az Operatív Törzs válaszol

2020.12.14. 12:49

Debrecenben is bezártak egy boltot

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes a hétvége intézkedéseiről számolt be.

20201124 Budapest A koronavírus-járvány beteg számának növekedése miatt, a második hullámban is bevezették az idősek, nyugdíjasok számára a bevásárlási idősávot az élelmiszer boltokban, patikában és drogériákban. Fotó: Keresztesi Balázs KB Metropol

Fotó: Illusztráció / MW-archív

A hatóságok továbbra is ellenőrzik a különböző védelmi intézkedések betartását. Az alezredes többek között elmondta, az elmúlt hétvégén maszkviselés kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 726 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök országszerte. A hétvégén egy esetben a hatóság egy üzlet ideiglenes bezárását rendelte el, ezzel 98-ra nőtt ezen típusú intézkedések száma. – December 13-án a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálatot teljesítő munkatársaink egy hatósági ellenőrzést hajtottak végre Debrecenben, egy fűszer- és csemegeüzletben, ahol azt tapasztalták, hogy az üzlet raktárhelyiségében több személy tartózkodik, a maszkot nem viselik, illetve szeszes italt fogyasztanak. A védelmi intézkedéseket megszegő személyekkel szemben szabálysértési szankcióként helyszíni bírságot alkalmaztuk, valamint az üzlet ötnapos, ideiglenes bezárásáról hoztunk hatósági intézkedést – közölte Kiss Róbert rendőr alezredes.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában