Menő belépővel érkeztek a jótevők

2020.12.15. 18:25

Az a boldog ember, aki ad

Szánkón érkeztek az ajándékok a Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ gyermekeinek a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének (BAGE) jóvoltából.

MP

Fotó: Molnár Péter

Karácsonyhoz közeledve a BAGE évek óta megszervezi csokigyűjtő akcióját, többek között az ide érkezett felajánlásokat vitték el kedd délután a Kosárfonó utcára. Buzás Lajos, az egyesület elnökének bevezető gondolatai után Kocsis Fülöp érsek szólt a gyerekekhez.

– Buzás Lajos barátom megállíthatatlan az adományozásban. Ismerjük az életútját, annak idején ő is rászorult a segítségre és kapott is, aztán ez lett hivatása. Nektek, gyerekeknek elsősorban nem is ezeket a csomagokat szeretném átadni, hanem az ő példáját, hiszen Lajos is ilyen körülmények között élt, mint most ti. Olyan ember vált belőle, akit a hiányok és a megtapasztalt nehézségek arra sarkallják, hogy másoknak segítsen. Rá kell nézni, sugárzik a boldogságtól, mert az a boldog ember, aki tud és szeret adni – méltatta a BAGE elnökét az érsek-metropolita atya, aki megköszönte az adományozok felajánlásait is.

„Ha csak magadért cselekszel, akkor szeretnél minél többet megszerezni magadnak, ilyenkor az ember hajlamos megfeledkezni a másikról. Az emberben van egy önzés, hogy minél több legyen neki. Aki így él, az nem boldog”

– mutatott rá Kocsis Fülöp, majd hangsúlyozta: az az ember boldog, aki ad, s az sem baj, ha neki kevesebb marad. – A karácsonynak ez a nagyon szép üzenete, hogy az Isten nekünk adta azt, ami neki a legdrágább: a szent fiát. Ha önzetlen vagyok, akkor ezt az isteni utat követem. Karácsonykor azért is van ez a sok adományozás, mert ilyenkor eszünkbe jut, hogy jobb adni, mint kapni. Mindig hozzátesszük, ne csak karácsonykor legyünk ilyenek – vallja az atya, aki közös éneklésre hívta a gyerekeket.

Mikulás-csomagokat, életkornak megfelelő ajándékokat, üdítőt és játékokat kaptak a gyerekek. – A csokigyűjtő akciónak nagyon sok partnere van, de most kimondottan a lakásotthonba történő látogatásokra a Kerekerdő Élménypark csatlakozott hozzánk – osztotta meg a Naplóval Buzás Lajos, aki azt is elmondta, a héten a megye minden lakásotthonába ellátogatnak, szombaton pedig a járványügyi előírásoknak megfelelően tíz fős csoportokban tartják a már hagyományos BAGE Karácsonyt.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában