Advent

2020.12.15. 15:42

Adományokat adtak át az ítélőtáblán

A Debreceni Ítélőtábla idén is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat élelmiszergyűjtési akciójához.

Fotó: Matey István

– A bíróságoknak, köztük a Debreceni Ítélőtáblának az ítélkezés mellett egy másik fontos szerepe is van: a társadalmi felelősségvállalás. Az összegyűjtött, több mint harminc doboz élelmiszerrel és játékkal próbálunk kedveskedni a rászorulóknak – mondta Balla Lajos, az ítélőtábla elnöke.

Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke | Fotó: Matey István

Kiemelte, különösen fontos az adakozás egy olyan időszakban, amikor a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védekezés és távolságtartás betartásával a közösségek is szétszabdalódnak.

„Megpróbáljuk azt éreztetni a családokkal és idősekkel, hogy nincsenek egyedül”

– hangsúlyozta.

Széles Diána alpolgármester elmondta, nincs hiány az adományokból. – Nagy öröm számunkra, hogy Debrecenben annyi adakozás van, hogy nem is tudunk elmenni mindegyikre. Minden egyes dolog, akár egy csoki is hálás mosolyt tud csalni a családok, gyerekek arcára – emelte ki az alpolgármester. Hangsúlyozta, a Magyar Református Szeretetszolgálat javaslatára idén minden adománygyűjtést összefogtak, innen is származik a dobozokon is olvasható új logó:

Összefogás Debrecenért.

Oláh István református lelkipásztor | Fotó: Matey István

Az adományokat Oláh István református lelkipásztor vette át. – Különleges, hogy épp egy olyan helyen adják át ezeket az adományokat, ahol az emberek általában azért kapnak ítéletet, mert szeretetlenségből és önzőségből kifolyólag követtek el valamit. Épp ezért példaértékű, hogy az ítélőtábla egy olyan ügy mellé áll, amely az önzetlenséget hivatott képviselni – fejezte ki köszönetét az összegyűjtött adományokért a lelkipásztor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában