Tízéves az épület

2020.12.16. 18:29

A régi álom megvalósulását ünnepelték a téglási oviban

Immár tíz esztendeje annak, hogy korszerű épületbe költözhettek az óvodások.

Fotó: Téglási Polgármesteri Hivatal

A Bárczay Anna Városi Óvoda új hatcsoportos óvodaépülete átadásának tizedik évfordulóját ünnepelték december 14-én Tégláson.

Régi álom vált valóra az új ovival, hiszen korszerű, tágas, szép intézményben folytatódhatott a példaértékű szakmai munka. Az új épületben speciális, az óvodai fejlesztőmunka szempontjából fontos terek is helyet kaptak. Az eltelt tíz év alatt folyamatosan szépültek a csoportszobák, az előterek, folyosók, bővültek az eszköztárak.

Fotó: Téglási Polgármesteri Hivatal

Örömmel mennek minden reggel

Tégláson természetes, hogy az ovisok örömmel mennek minden reggel az oviba, és vidáman lépnek be a kapun. A vírushelyzet miatt nem lehetett a szülőkkel, gyerekekkel, itt dolgozókkal, fenntartóval együtt közösen megünnepelni ezt a kerek évfordulót. Mégis, hogy különlegesebb legyen ez a nap, mint a többi, a csoportok az évfordulóra újrahasznosított anyagok felhasználásával különböző alkotásokat készítettek, mind a jeles évfordulót fogalmazva meg üzenetként. A műalkotások az aulában és a folyosókon kaptak helyet. A munkatársak az intézmény Kossuth utcai kerítését és a kis kaput is feldíszítették. A filagórián elhelyeztek tíz szimbolikus fából készült „gyertyát” is az évfordulóra, melyekre a legfontosabb alapértékeket fogalmazták meg egy szóban a készítők. A tíz gyertya tíz napon át hirdette azt az elhivatottságot, amely motiválta az építkezést, és jellemzi az ott folyó munkát:

álom, hit, tettek, jó alapok, teremtés, támogatás, szeretet, segítség, kitartás, biztonság, alig győztelek várni.

Ami örökké megmarad

Az óvoda udvarán születésnapi zeneszó fogadta a belépőket, az épület ablakaiban pedig az óvoda kollektívája által készített fotókiállítást nézhették meg szülők és a gyerekek, a képeken keresztül felidézték az előkészületeket, az építkezést, az átadást, vagyis azt a folyamatot, ahogyan az álomból valóság lett. A gyerekeknek hétfőn hazamenetelkor egy-egy lufit kaptak ajándékba, melyen megjelent a tízes szám, az évforduló száma.

Az eltelt tíz évben sok minden változott a téglási óvodában, de egyvalami örök marad, hogy az itt dolgozók mindig lelkesedéssel szerető szívvel, türelemmel odaadó gondoskodással, magas színvonalú szakmai tudással fogadják az óvodába érkező gyermekeket.

HBN

A borítóképen: Erdeiné Lakatos Valéria és Erdei Virág

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában