Díszsírhelyet kapott

2020.11.07. 15:48

Újratemette első világháborús hősét Hajdúsámson

Vitéz Oláh Sándor hazánk védelmében kiemelkedő hőstetteket vitt véghez, amelyre Hajdúsámson is örökké emlékezni fog.

Fotó: Dandé Melinda

A valamikori hajdúsámsoni lakos, vitéz Oláh Sándor törzsőrmester leszármazottai és a MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalja megkereste Hajdúsámson Város Önkormányzatát azzal a kéréssel, hogy Oláh Sándor I. világháborús hősnek és hozzátartozóinak díszsírhelyet adományozzon. Így került sor október 29-én a városi temetőben katonai tiszteletadás mellett az elhunyt újratemetésére,amikor is méltó helyre helyezték át a régi református temetőből a sírhelyét.

Oláh Sándor törzsőrmester az I. világháborúban a debreceni székhelyű 3. honvéd gyalogezredben szolgált. 1915 májusában halált megvető bátorsággal küzdött szakaszával az oroszokkal szemben, valamint 1916-ban sorozatos hőstetteket hajtott végre. Ezért kétszeresen is kiérdemelte az Arany Vitézségi Érmet.

A MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Területvédelmi Zászlóalja az ő nevét viseli.

Dandé Melinda

Borítókép: Az újratemetésen Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere is helyezett el koszorút a város nevében a díszsírhelyre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában