Oktatás

2020.11.07. 13:59

Tankönyvadományt küldött Kárpátaljára a nyíracsádi iskola

Határon túli magyar iskolák diákjai tanulnak majd a nyíracsádi ajándékkönyvekből.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Már karácsony előtt szerbe-számba vehetik jónéhány kárpátaljai magyar iskolában azokat a tankönyveket, amelyek nemrégiben indultak el Nyíracsádról a határon túlra. A nagy mennyiségű könyvadományért Lődár Jenő atya, az ukrajnai Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet elnöke, valamint Tóth Jenő atya, a karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum vezetője jött el Nyíracsádra. A könyvek elsősorban Batár, Karácsfalva, Nagypalád, Fertősalmás és Tiszaújhely iskoláiba kerülnek majd.

Lődár Jenő atya (elől) Sarkadi Zsolt tanulótól vette át az utolsó tankönycsomagot | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Jó szívvel adták

– Iskolánk kárpátaljai kapcsolata először Batár település magyar iskolájával alakult ki, ahonnan két évvel ezelőtt vendégeket, tanárokat és diákokat hívtunk meg a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megrendezett eseményünkre. Az ajándékba adott könyveket mi már nem tudjuk használni, mert nem szerepelnek a hazai hivatalos tankönyvlistán, de még jó minőségűek, és kiválóan alkalmasak arra, hogy a kárpátaljai magyar gyerekek tanulhassanak belőle. Jó szívvel adtuk ajándékba a tankönyveket, amit ugyanilyen jó szívvel fogadtak – fogalmazott Garda László igazgató.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: A könyvek átadásánál Sarkadi Zsolt és Némethi Martin tanulók segédkeztek Lődár Jenő (balra) és Tóth Jenő atyáknak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában