ajándékot kaptak

2020.11.11. 17:15

Szívvel-lélekkel segítik a közösségeket

A szociális területen dolgozók munkáját köszönte meg az egyesület.

Fotó: Kiss Annamarie

A társadalom megbecsülésének jeleként ünnepeljük a szociális munka napját november 12-én, ebből az alkalomból a Civilek a Fiatalokért Egyesület köszönetnyilvánítással fejezte ki elismerését a szociális területen dolgozó szakemberek felé. Serfőzőné Bencsik Margit, az egyesület elnöke öt csomagot adott át Orosz Ibolya Auréliának, a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjének, valamint a tagintézményekben dolgozó munkatársaknak.

– Szeretnénk hálánkat, köszönetünket és mélységes elismerésünket kifejezni azok iránt, akik a szociális szférában tevékenykednek. A családsegítő központot megcélozva idén öt tagintézménybe hoztunk egy kis adományt, amit az ott dolgozók a pihenő idejükben tudnak majd elfogyasztani – mondta Serfőzőné Bencsik Margit a csomag átadásakor kedd délután a Család- és Gyermekjóléti Központ Thomas Mann utcai telephelyén.

Fotó: Kiss Annamarie

Elhivatottságot jelent

Orosz Ibolya Aurélia a Naplónak elmondta, ez az év nagyon nehéz volt az intézményük számára is, hiszen nemcsak a szociális ellátásban, hanem az egészségügyben is helyt kellett állniuk. – Nagy örömmel fogadták a kollégák, hogy gondoltak rájuk ebben a formában is, igaz, Debrecenben az elismerés nem maradt el, egyéb formában méltatja a város a kollégákat, de ez egy egészen más jellegű kedveskedés a civil szervezet részéről – tudatta az intézményvezető, aki arra is kitért, mit jelent a szociális területen dolgozóknak ez a nap.

– Ha valaki a szociális szférában, a gyermekvédelem területén dolgozik, az egyfajta elhivatottságot jelent. Nem kifejezetten az anyagi javakért tesszük a dolgunkat, hanem szívvel-lélekkel próbálunk segíteni a körülöttünk élő embereknek, családoknak, gyerekeknek, fogyatékkal élőknek, ebbe a közösségbe mindenki bele tartozik. Nekünk nem a hírverés a fontos, hanem hogy valóban mindenki jól érezze magát, a gyerekek is megkapják azt a fajta védelmet, amire szükségük van. A szociális munka napján megkapjuk azt a figyelmet, ami révén megnyugvással konstatálhatjuk, hogy a mi munkánkat is megbecsülik és szükség van ránk – fogalmazott Orosz Ibolya Aurélia.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában