új kezdeményezés

2020.11.04. 16:01

Süteményt kaptak ajándékba az egészségügyi szakdolgozók

A Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkája iránti tiszteletük jeléül tagjaik saját készítésű süteményajándékát adták át a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház szakdolgozói számára 2020. november 4-én.

Fotó: Matey István

Az eseményen Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke többek közt elmondta: a testület előző napi ülésén döntöttek arról, hogy mindenképpen szeretnének – akár ha jelképes mértékben is – segíteni azoknak az egészségügyi szakdolgozóknak, akik Debrecenben a koronavírus-járvány elleni védekezésben nap mint nap hősies, erőn felüli küzdelmet folytatnak, s a biztonságos betegellátás érdekében megfeszített munkát végeznek. A Debreceni Karitatív Testület tagjai, önkéntesei saját, házi készítésű süteményajándékával arra kívánja felhívni a figyelmet: most van itt az ideje annak, hogy a társadalom is önkéntes munka és felajánlások formájában segítsen azoknak, akik óriási munkát végeznek mindannyiunkért – olvasható a Debreceni Városháza közleményében.

Széles Diána jelezte, hogy a Debreceni Karitatív Testület szívesen közvetíti mindazokat a mostanihoz hasonló süteményajándékokat, melyeket a város kórházaiban dolgozóknak szánnak a polgárok. A testület azt tervezi, hogy az egészségügyi szakdolgozóknak szóló felajánlásokat heti rendszerességgel adják át az intézményeknek, melyek maguk gondoskodnának a szétosztásról.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke – az akció ötletgazdája – kiemelte: az öt éves múltra visszatekintő és már 33 tagszervezetet számláló testület tagjai az elmúlt esztendőkben sem voltak tennivaló nélkül, de ez az évük az eddigi legnehezebb. Reményét fejezte ki, hogy a mostani kezdeményezéshez nagyon sokan fognak csatlakozni, így várják magánemberek, civil szervezetek, vállalkozások felajánlásait.

Az egészségügyi szakdolgozók nevében Salamon Diána osztályvezető főnővér köszönte meg a Debreceni Karitatív Testület ajándékát. Mint mondta, ebben a nehéz helyzetben össze kell tartania mindannyiunknak, s komoly munkával legyőzhetjük a járványt.

A Debreceni Karitatív Testület süteményajándékát az egyik helyi cég 150 palackos ásványvíz-felajánlása egészítette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában