Felsőoktatás

2020.11.16. 14:25

Online felületen a DExpo – videóval

A Debreceni Egyetem rendezvényén több mint hatezer diák jelent meg a tavalyi évben.

20191120 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Debreceni Egyetem legnagyobb beiskolázási rendezvénye a DExpo. Kétnapos programsorozat segítségével a középiskolás diákok testközelből ismerkedhettek meg az egyetem képzési kínálatával.

Fotó: Napló-archív

Március után novemberben is digitális oktatást rendeltek el a hazai felsőoktatási intézményekben. Ennek szellemében nemcsak a képzés, hanem a toborzás is átkerült a virtuális térbe. A Debreceni Egyetem a világhálón tartja a pandémiás időszak alatt a beiskolázási rendezvényét, a DExpót, amelyen november 23-tól egy héten keresztül tudhatnak meg mindent az érdeklődők a Debreceni Egyetem képzéseiről. – Mint ahogy az előző években megszokhattuk, ebben az időszakban mindig sor kerül egy nagyszabású rendezvényre, a DExpóra, ami az egyetem beiskolázási munkájának egy kiemelten fontos része – mondta dr. Bartha Elek oktatási rektorhelyettes hétfőn az online tájékoztatón. – Megszokhattuk azt is, hogy ezen a rendezvényen minden évben több ezren jelennek meg, s közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek a diákok.

„Jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy az érdeklődő középiskolás diákokat közvetlen élményben részesítsük, de az esemény színvonala az online térben is megmarad”

– tette hozzá.

Széles választék

Az egyetem felkészülten várja a hallgatókat, hiszen már minden hasznos információt előkészítettek. – A képzési választékunk továbbra is rendkívül széles, több mint hetven alapképzési szak és nyolcvanhét mesterképzési szak várja az érdeklődőket, illetve a szakirányú továbbképzéseink száma jóval meghaladja a kétszázat – osztotta meg Bartha Elek. – Magyarországon a legszélesebb képzési kínálatot a Debreceni Egyetem nyújtja, melyből az angol nyelven tartottak száma elérte a hetvenet. A széles választék mellett nem elhanyagolható a minőség. Számunkra elsődlegesen a nemzetközi rangsorok jelentenek visszajelzést, ahol az elmúlt években folyamatosan javítottuk az elfoglalt helyünket. Emellett a hazai rangsorok első négy helyezettjében rendszeresen ott vagyunk, talán ennek is köszönhető, hogy a világ számos részén a különböző rangsorokban megtalálják a Debreceni Egyetemet – fűzte hozzá.

Borítókép: A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar standja a 2019-es rendezvényen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában