Hírmorzsák

2020.11.07. 16:27

Korszerű villanyhálózat és vadiúj tükrök az úton

A megye kistelepüléseinek rövid, de annál fontosabb hírei.

Fotó: B. Kiss Andrea

A biztonságot szolgálják a tesztek

Száz darab antigénteszt vásárlására tett javaslatot a monostorpályi önkormányzat számára Szabó József, a település polgármestere. A teszteket szükség esetén, illetve alkalmanként az önkormányzati intézmények, elsősorban a Gondozási Központ dolgozói esetében használnák. A tesztek beszerzése a héten megtörténhet – tudtuk meg a polgármester közösségi oldaláról.

Idős házaspárokat köszöntöttek Biharnagybajomban

A falu önkormányzata 2019 óta köszönti az 50. és 55. házassági évfordulójukat ünneplő biharnagyajomi párokat – tudtuk meg a biharnagybajomi polgármester Facebook-bejegyzéséből. Idén a járványhelyzet okán elmaradt a rendezvény, ezért a Szító Sándor személyesen köszöntötte az ünnepelteket, majd átadta az emléklapot és az ajándékcsomagot.

Fotó: Facebook / Szító Sándor

Tükrökkel segítik a közlekedőket

Két új közlekedési tükörrel segíti a bárándi önkormányzat a falun átvezető, nagyforgalmú 42-es számú főútra történő kijutást, illetve az azon való áthajtást. A tükröket a főút Hunyadi utcai és Nagy Lajos utcai kereszteződésébe helyezték ki a napokban – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">olvastuk dr. Kovács Miklós polgármester közösségi oldalán.

Fotó: Facebook / dr. Kovács Miklós

Megújulnak a kis települések faluházai

Bojt, Hencida, Kismarja és Konyár település önkormányzata 11,6 és 27,9 millió forint közötti összegben, összesen 85,4 millió forint támogatást nyert a Magyar Falu Programban a kistelepülések faluházának felújítása című pályázatán – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">adta hírül közösségi oldalán Vitányi István, Bihar országgyűlési képviselője.

Korszerűsítik a villanyhálózatot

Megkezdődött Csökmőn a Faluház villanyhálózatának korszerűsítése, ami már régóta időszerűvé vált – tájékoztatott B. Kiss Andrea, a Hajdú-bihari Napló külső tudósítója. A munkálatokat az őszi szünetben kezdték meg az emeleti részen, hogy az itt működő művészeti iskolában a legkevesebb zavart okozzák. Jelenleg az épület földszinti részén dolgoznak a szakemberek.

HBN

Borítókép: Összepakolva, lefóliázva a csökmői Faluház emeletén működő művészeti iskola terme

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában