látványtervekkel

2020.11.13. 15:07

Fontos beruházás megvalósításán dolgoznak az iskolában

Az Epreskerti Általános Iskolában épülő sportkomplexumot előreláthatólag 2022-ben vehetik a birtokukba a diákok.

Fotó: Facebook / Papp László

Az Epreskerti Általános Iskolát érintő fejlesztéseket beszélte át, valamint tanulmányozta át a látványterveket pénteken az oktatási intézmény előtti területen Pósán László országgyűlési képviselő, Barcsa Lajos alpolgármester és Szabó Gyula iskolaigazgató.

„A török időkben kollégiumot épített Debrecen, világjárvány idején pedig iskolafelújításokat generál, kezdeményez és folytat. Jelen esetben a kormány hozott egy olyan határozatot, miszerint az Epreskerti Általános Iskolában épülő tornacsarnokhoz szükséges forrásokat biztosítja, 1 milliárd 25 millió forint értékben”

– osztotta meg Pósán László országgyűlési képviselő.

Fotó: Facebook / Papp László

– Ebből egy közel kétezer négyzetméteres, modern, vizesblokkal, öltözőkkel, büfével és szertárral felszerelt, a huszonegyedik század minden igényét kielégítő sportkomplexum fog felépülni. Azt gondolom, hogy minden összefügg azzal, hogy a déli városrész az utóbbi években gyors ütemű fejlődésen megy keresztül, hiszen folyamatos beruházások történnek és a hozzájuk kapcsolódó oktatási infrastruktúrának is lépést kell tartania – tette hozzá.

Fotó: Molnár Péter

Oktatási intézmények fejlesztése

Debrecen köztudottan egy iskolaváros, több mint hetvenkétezer diák tanul az intézményekben, az óvodától kezdve, egészen az egyetemekkel bezárólag.

„Az Új Főnix Terv keretében azt a célt tűzte ki a város vezetése, hogy továbbfejlesszük azokat a létesítményeket, ahová a gyermekeink járnak.”

– A cél, hogy magasabb színvonalú épületekben tanulhassanak a diákok – jelentette ki Barcsa Lajos alpolgármester. – Harminchat projektben, 18,4 milliárd forintot fordítunk a különböző oktatási intézmények felújítására. Emellett a Debrecen 2030 programban is fókuszálunk az oktatási intézményeinkre – folytatta.

Fotó: Facebook / Papp László

– A további fejlesztések közé tökéletesen illeszkedik az Epreskerti Általános Iskola, hiszen korábban már megálmodtunk ide egy sportkomplexumot. A napokban megjelent egy új kormányhatározat, amely a kivitelezéshez szükséges forrást biztosítja ennek az iskolának a sportcsarnok megépítésére. Ebben a formában az önkormányzat lesz a beruházó és a kedvezményezett is – fejtette ki.

VKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában