Századjára is

2020.11.07. 15:03

Aki vért ad, az életet ad

Egész életében áldozatkész és példaértékű véradói életformájával százszoros véradó lett Kujbus Mihály.

Számára már gyerekként sem volt kérdés, hogy felnőtt korában rendszeres véradóvá váljon, ezért miután betöltötte a 18. életévét, lehetőségeihez mérten minden önkéntes véradáson megjelent. Mihály elmondta, hogy véradás után a közérzete is javul, de a legfontosabb, hogy egyetlen véradással három ember életét mentheti meg. A sorkatonaság alatt még pluszban az is motiválta, hogy két napos szabadság járt ezért az önkéntes cselekedetért. A bűvös százat már sok-sok évvel ezelőtt kitűzte célul.

Fotó: Blascsák Kata

Ahogyan ideje engedi, évente akár négy-öt alkalommal is eljár a véradásokra, ezt legtöbbször a Magyar Vöröskereszt által kihelyezett nyíradonyi helyszínen teszi, illetve a Debreceni Regionális Vérellátó Központban is szívesen jár. Ha helyi lakosnak, ismerősnek van szüksége vérre, az elsők között jelenik meg az irányított véradáson és szívesen segít, mert azt vallja, aki vért ad, az életet ad – hangsúlyozta a jubiláló véradó. Jó példaképként gyermekei is követik ezen az úton, ők is rendszeres véradókká váltak.

Blascsák Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában