kész az új szennyvíztelep

2020.10.05. 15:31

Tisztább, egészségesebb környezet Egyeken

Teljes a szennyvízelvezetés és a szennyvíztisztítás a Tisza-menti faluban.

Fotó: Bódi Viktor

A településen befejeződött az új szennyvíztelep építése, és már javában tart a tesztidőszaka. A környezetvédelmi beruházás engedélyes terve már 2011-ben elkészült. A tervek elfogadása után kezdődött a kivitelezés, amely ebben az évben fejeződött be. A telep átadása a sikeres tesztidőszak után történhet meg, ez várhatóan 2021-ben lesz. A létesítmény megépülésének és a modern technológiának köszönhetően nő a szennyvíztisztító kapacitása.

– Ezzel a beruházással a környezetvédelem területén is előrelép Egyek, hiszen megszűnik az az áldatlan állapot, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park területére folyik ki a nem tökéletesen megtisztított szennyvíz. Környezetvédelmi szempontból nem fogja a környezetét terhelni, ezáltal nincs környezetvédelmi bírság. Az elmúlt időszakban a szennyvíz-gerincvezetékhálózat teljes kiépítése után, és az új szennyvíztelep átadásával Egyek teljes területén elérhető ez a környezetvédelmi szolgáltatás – tájékoztatta a Naplót Miluczky Attila polgármester.

Bódi Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában