nagy újítás

2020.10.08. 18:42

Mérföldkő a debreceni közösségi közlekedésben a mobiljegy

Mobillal is válthatunk már egyszeri menetjegyet.

Fotó: Matey István

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a DKV Zrt. közös szolgáltatása október 1-én indult el. A közlekedési mobiljegy szolgáltatásának debreceni bevezetéséről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek csütörtökön.

– A tömegközlekedési rendszer infrastruktúrája fejleszthető egyebek mellett járműbeszerzéssel vagy villamosvonal kiépítésével, Debrecen városának vannak ilyen tervei. Emellett fontos azonban az is, hogy az említett akár több tízmilliárdos fejlesztéseken túl, alacsonyabb költséggel járó, de a mindennapi szolgáltatások színvonalát emelő beruházások is megvalósuljanak. Ilyen tekintetben az elmúlt időszakban nagy mértékben sikerült előrelépnie a Debreceni Közlekedési Vállaltnak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel való közös együttműködése révén – mondta el Barcsa Lajos alpolgármester.

Fotó: Matey István

Már nem kell sorban állni

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy a mobiltelefonnal elérhető szolgáltatások körét egyre bővítsék, fő céljuk pedig, hogy a mindennapokat új, korszerű megoldásokkal segítsék. – Ma még nem fog mindenki mobiltelefonnal vásárolni, de sokan egyre szélesebb körben intézik ügyeiket a készülékeken keresztül – mondta.

Fotó: Matey István

Adatforgalmat igényel

– Mérföldkő a debreceni közösségi közlekedésben, hogy mára minden értékszelvénytípus elektronikus platformon is elérhető, a vonaljegyet ugyanis mindeddig csak papíralapon lehetett megvásárolni. A mobiljegy elérhetővé vált október 1-től. Egy hét alatt már több mint kétszázan életek ezzel a korszerű lehetőséggel, az eladott vonaljegyek 1 százalékát mobiltelefonnal vásárolták meg. Ez a szolgáltatás jelenleg tesztüzemben működik a városban. A közlekedési mobiljegy vásárlása és érvényesítése is applikáción keresztül történik. A letöltés után rövid regisztrációs űrlapot kell kitölteni. A megvásárolt jegyet az utazás előtt, a jármű külső felületén található QR kód leolvasásával lehet érvényesíteni, enélkül ugyanis nem jogosít fel utazásra. A közlekedési mobiljegy használatakor a felhasználónak rendelkeznie kell az utazás ideje alatt folyamatos adatkapcsolattal és megfelelő töltöttségi állapotú készülékkel – részletezte Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában