idő előtt kipróbálták

2020.10.21. 16:12

Még az átadás előtt megrongálták a frissen öntött böszörményi futópályát

A helyi szabadidőközpont képeket is közölt a pillanatnyi állapotról.

Fotó: Facebook / Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont

Ahogy arról tavaly nyáron portálunkon is olvashattak, többek között Hajdúböszörmény is sikeresen pályázott az országos futópályaépítési programban, az 1 kilométer hosszú, 150 centiméter széles, rekortán borítású futókör kialakítását idén meg is kezdték a helyi Fürdőkertben. Az ottani szabadidőközpont szerdai Facebook-bejegyzéséből viszont kiderül:

a pályát néhányan még az átadás előtt használatba vették, megrongálva ezzel a friss felületet.

„Hiába a sok kordon, a kihelyezett tábla, a felhívások. Sajnos sokakhoz nem jutott el a tájékoztatónk sem, arról hogy a fürdőkerti futópálya még nem készült el, nincsen átadva. Köszönhetően sokak felelőtlen viselkedésének a még épülő pálya több részen meg lett rongálva. A frissen öntött felületet összejárkálták, kutyát sétáltattak rajta, rátolták a babakocsit” – írja posztjában a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont.

Hangsúlyozzák: az ilyen öntött rekortán felület az öntés után legalább 3 napig nem terhelhető.

„Számtalan helyen kordon, táblák jelezték, ennek ellenére mégis megtörtént a baj”

- írják, kérve egyúttal a város lakosságát, hogy az építési területre ne lépjenek mindaddig, amíg a pályát meg nem nyitják a nagyközönség számára. Ennek időpontjáról időben tájékoztatni fogják a sportolni vágyókat.

A bejegyzés szerint a javítások a napokban befejeződnek, a hosszú hétvégén száradnia kell a felületnek. Hétfőn tartanak terepbejárást, valamint felmérik a pálya állapotát és rendezik a környező terepet is. A futókör megnyitásáról utána lehet dönteni, zárul a poszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában