közgyűlés

2020.10.22. 07:20

Jutalmaznák a szociális ágazatban dolgozókat

A szociális ágazatban helytállóknak juttatna egyszeri összeget a DK.

Fotó: Napló-archív

A szociális ágazat dolgozóinak jutalmazására tett javaslatot a DK három debreceni önkormányzati képviselője, Gulácsi Anna Ilona, Jánki József és Vaszkó Imre. Az előterjesztésről csütörtökön szavaz a közgyűlés.

„Az elmúlt időszak megmutatta, hogy a szociális szféra dolgozói a társadalom számára nélkülözhetetlen munkát végeznek, ők azok, akik az idősekkel, fogyatékosokkal, hajléktalanokkal és egyéb rászorultakkal foglalkozó intézményekben vállalnak pótolhatatlan munkát, álltak helyt derekasan a koronavírus idején. A szociális szféra az a terület, ahol a járvány megjelenése óta szakadatlanul, fokozottabb terhelés alatt azon fáradoznak, hogy minél kevesebb áldozatot szedjen a járvány, minél kevesebb egészségügyi, mentális veszteséggel vészeljék át ezt az időszakot a rászorulók, ezért őket is feltétlenül megilleti nemcsak a tisztelet, a köszönet, de a kézzelfogható jutalom is” – írták.

Indítványukban azt javasolják, hogy Debrecen városa egyszeri, bruttó 200 ezer forintos jutalommal fejezze ki háláját a városi szociális intézetekben dolgozóknak. A város költségvetését összesen 110 millió 400 ezer forinttal terhelné ez a kifizetés, a képviselők pontosan megjelölték, honnan, mennyi pénzt kellene átcsoportosítani a kifizetéshez.

HBN

Versengés az ingatlanért

Versengő ajánlatkérés útján értékesítheti az önkormányzat a Böszörményi út 2. szám alatti ingatlant. A képviselők elé csütörtökön kerülő előterjesztés szerint a Magyarországi Református Egyház vételi ajánlatot nyújtott be az ingatlanra, melyben a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumot szeretné elhelyezni. Szakértők az ingatlan forgalmi értékét 330 millió forintban állapították meg. Az eljárásban a Magyarországi Református Egyház és a Debreceni Református Egyházmegye venne részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában