Kóstolás is volt

2020.10.26. 13:26

Elismerés a legszebb konyhakerteknek

A legjobbakat felterjesztik az országos versenyre.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Lelkes hobbikertészek szebbnél szebb konyhakertjeit és azoknak gyümölcsöző terméseit díjazták nemrég a Kismarja Közösségéért Egyesület szervezésében. Az egyesület elnöke, Pető Ferenc Béláné elmondta, immár ötödik éve csatlakozik a település az országosan meghirdetett versenyhez, és dicséretre méltó, hogy egyre több fiatal is van a nevezők között. Nyolc versenyző indult, közülük volt, aki szinte mindenféle fajta zöldséget termesztett a nyár folyamán a kertjében.

Óvónő is nevezett

A kismarjai Tarka-barka Óvoda részéről is érkezett nevezés: Gaálné Kun Anikó óvónő elmondta, hogy a gyerekekkel egy mini konyhakertet próbáltak létrehozni és gondozni. A cél, hogy a veteményezés, valamint a további gondozás munkálatait megismerjék a csöppségek, meglássák és megtapasztalják azt, hogyan kell megtermelni a zöldséget, amit mindennapjaikban elfogyasztanak. Az óvó néni szerint kicsi korban kiemelten fontos, hogy lássák ezeket a folyamatokat, mert így később könnyebb lesz a munkára nevelés. Valamint jó, ha látja a gyerek, hogy a saját keze munkájának mi az eredménye.

„Közösségi” kategóriában díjazták a Tarka-barka Óvodát, „Mini” kategóriában első helyezést ért el Péter István és Péter Istvánné kertje, „Normál” kategóriában – a sokszínűsége miatt – Cseke Imréné és Kun Lajos kertje, valamint Pál Magdolna és Pál Sándor kertje. Ők az országos „Magyarország legszebb konyhakertjei” versenyen is részt vehetnek eredményeik révén. Különdíjban részesült Mona Barna és Mona Barnáné a paprikatermesztésükért és paprikakrém készítéséért. Minden nevező hozott egy kis kóstolót is a saját kertjében termesztett zöldségfélékből.

NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában