rég várt fejlesztés

2020.10.04. 09:39

Befejeződött a szennyvízhálózat kiépítése Konyáron

A kivitelezés 2017-ben kezdődött, és a tesztidőszak lejártát követően várhatóan az állandó üzembe helyezés is megtörténik 2020-ban.

Fotó: Konyári Polgármesteri Hivatal

Vig Szilárd, Konyár polgármestere beszédében elmondta, hogy a település előző szennyvízprojektje sikertelenül zárult, ennek fényében most különösen örömteli a hálózat kiépülése. A polgármester szerint a falu közművesítésének kiépítésében jelentős haladást jelent a mostani beruházás, amely nem csak a korszerűsítés és költséghatékonyság szempontjából fontos, hanem a lakosság komfortérzetét, a falu élhetőségét is növeli. Vig Szilárd arra is felhívta a figyelmet, hogy a település vonzerejét is erősíti, ha a közművesítés és az infrastruktúra fejlett, mivel így több szakembernek, potenciális betelepülőnek, munkavállalónak, jövőbeli lakosnak lehet vonzó a későbbiekben Konyár.

Gyakran járnak átadásokra

Vitányi István országgyűlési képviselő abbeli örömének adott hangot, hogy Konyár község rohamléptekben fejlődik – mutatja ezt a fejlesztések, beruházások, átadóünnepségek gyakorisága. Elmondása szerint Konyár eddig is sikeresen jutott támogatásokhoz a rendelkezésre álló EU-s és állami forrásokból, de jövőre még több forrásra számíthat a magyar vidék, így Konyár is.

Gorján Ferenc, a Debreceni Vízmű Zrt. képviselője az üzemeltető részéről a beruházás környezetvédelmi jelentőségét emelte ki, illetve felhívta a figyelmet a szennyvízhálózat kulturált használatának fontosságára, ami a szennyvizet megtisztító mikroorganizmusok tevékenysége és túlélése miatt elengedhetetlen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában