Már büntetnek

2020.10.09. 13:04

Akár húszezer forintot is fizethet, aki maszk nélkül DKV-zik

A debreceni önkormányzat döntése értelmében október 8-tól pótdíjat fizetnek azok az utasok, akik a DKV Zrt. autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratain nem viselnek, vagy helytelenül használják a maszkot – közölte a vállalat pénteken.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A jelenleg hatályos kormányzati járványügyi rendelet értelmében a 6. életévet betöltött közösségi közlekedésben résztvevőknek Debrecenben is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata, melyet a DKV Zrt. ellenőrei folyamatosan ellenőriznek. Azt az utast, aki nem tartotta be a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat, a járművezetők és a jegyellenőrök eddig figyelmeztették, végső esetben kizárták az utazásból.

A debreceni közgyűlés döntése értelmében csütörtöktől az utazásból kizáráson felül pótdíjat is fizetnie kell annak az utasnak, aki a figyelmeztetés ellenére sem tartja be a helyes maszkhasználatra vonatkozó szabályokat, vagy maszk nélkül utazik a járműveken.

A pótdíj mértéke 2020. október 8-tól:

  • helyszínen, vagy három munkanapon belüli kiegyenlítés esetén: 4 000 forint
  • 15. naptári napon belüli kiegyenlítés esetén: 5 000 forint
  • 16. és 60. naptári nap közötti kiegyenlítés esetén: 15 000 forint
  • 60. naptári napon túl történő kiegyenlítés esetén: 20 000 forint
  • A járványügyi helyzetben előírt maszkhasználattal és a pótdíjazással kapcsolatban a DKV Üzletszabályzatában részletesen tájékozódhatnak.

    A vállalat arra kéri utasait, hogy saját és utastársaik védelme, a vírus terjedésének csökkentése illetve a kellemetlenségek elkerülése érdekében tartsák be a helyes – szájat és orrot eltakaró – maszkhasználatot a járműveken.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában