közös erővel

2020.10.11. 19:54

A távol élők helyett is cselekedtek

A református egyház vállalta a szeretethídon keresztül, hogy a halottak napja közeledtével rendbe teszi a temetőt.

Fotó: Vmirjáncki József

A temető halott falu, ahol elődök nyugszanak. Az életben maradtak többsége úgy is gondol rájuk, mint akik köztük élnének. Legalapvetőbb az, hogy gondozzák sírjukat. Többen vannak olyan hozzátartozók, akik távol élnek és nem tudják a temetőben lévő volt hozzátartozójuk sírját rendben tartani. Ahonnan elköltöznek az emberek, ott meghalnak a sírok is. Urrá lesz köröttük a gaz. Azok a növények növekednek, amelyek nem kedvesek az emberek számára és nem a temető díszei.

Fotó: Vmirjáncki József

Szeretik a rendet

Dr. Szabóné Kurucz Tímea református lelkész a hétvégére szervezte a munkálatokat. A hívek metszőollót, ágvágót, baltát, fűrészt, gereblyét vittek magukkal, s mintegy 22 fő fogott a munkálatokhoz. Volt köztük alpolgármester, orvos, tanár, nő, férfi, idős és fiatal egyaránt. Irtották a sűrű növényzetet. Volt, aki a részvétel mellett friss pogácsával és ásványvízzel kedveskedett a megjelenteknek. Munkájuk eredményeként szép rend alakult ki a temetőben. Így a hamarosan közelgő halottak napjára a temetőbe érkezők tapasztalhatják, hogy a település lakói nemcsak tisztelik az elhunytak emlékét, hanem a rendet és a tisztaságot is szeretik, mert azon a napon közös erővel megszépítették a temetőt. Több is volt ez, mint munka, önkéntes segítség, jókedvű beszélgetések alkalmai a megjelentek részéről.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában