Fotókkal

2020.09.23. 19:43

Új közösségi teret adtak át Debrecenben

Új játszótér, sportpálya és rendezvénytér épült a Kerekestelepen.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debrecen-kerekestelepi Református Egyházközség pályázatot nyújtott be a Debreceni Helyi Közösség Helyi Akciócsoport kiírására, amelynek eredményeként 23 millió 100 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Somlyai utcai közösségi tér kialakítására, 100 százalékos támogatási intenzitás mellett – tájékoztatta portálunkat a városi önkormányzat sajtóreferense.

Fotó: Kiss Annamarie

A projekt átfogó célja a lakosság szolidaritás-érzetének, közösségérzetének növelése, valamint a városrész kulturális és közösségi életének megújítása volt. Mindezt az infrastrukturális beruházás által, másrészt közösségi programok megvalósításával, illetve a civil szervezetek, vállalkozások és az önkormányzat együttműködésének elősegítésével szorgalmazzák.

A projekt keretében a kerekestelepi városrészen a Somlyai utca – Áchim András utca – Török utca által körülhatárolt önkormányzati tulajdonú területen egy olyan akadálymentes, multifunkciós közösségi tér kialakítására került sor, mely egyenlő esélyű hozzáférést biztosít a kertvárosi részen élő lakosság számára a szabadidő minőségi, hasznos eltöltésére.

A beruházás részeként elkészült egy 6-12 éves korosztály számára tervezett játszótér, amelyet új eszközökkel (játszóvár, kétüléses hintaállvány gyerek és bébi hintaüléssel, rugós játék) szereltek fel. Létrejött egy közösségi események megrendezésére alkalmas tér és színpad, megépült egy kosárpalánkokkal és kézilabdakapukkal ellátott sportpálya, továbbá kondiparkkal, beton térkőburkolatos sétánnyal, támlás padokkal, szeméttárolókkal gazdagodott a terület, amelyet tereprendezés, füvesítés, cserjetelepítés és faültetés után vehettek birtokba a Kerekestelep lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában