Kiskert

2020.09.24. 14:20

Triplázott a győztes kertművelő család Nádudvaron

Szemet, szívet gyönyörködtető, szépen gondozott kertek díjkiosztója zajlott a Hortobágy-széli kisvárosban.

Fotó: Marján László

Tizenéves hagyománya van itt a virágos kertek mustrájának, s a konyhakertek versenyét is több mint fél évtizede megrendezi a helyi önkormányzat. Az eredményhirdetést eredetileg a szeptember 12-ei városnapon tartották volna, de mint minden szabadtéri program, ez is elmaradt a koronavírus-helyzet okán. A nyíló ajándékok (virágok is szerepeltek a nyeremények közt) miatt azonban nem odázhatták sokáig az ünnepélyt, ezért a pénteken a művelődési központ aulájába invitálták a résztvevőket.

Maczik Erika polgármester maga is aktív kertművelő, s zsűritagként ő is végigpásztázta a szépen gondozott portákat. Köszöntőjében ki is emelte: nem csak nevezett ingatlanok virágoznak, de örömmel látja, hogy egyre több nádudvari háznál fontos szempont a tetszetős és mindazonáltal hasznos környezet kialakítása. Réz Szilárd alpolgármester pedig hosszú évek óta gazdája e nemes versengésnek, így ők ketten adták az önkormányzat és további támogatók által biztosított jutalmat a versenyzőknek.

A győztes virágoskert | Fotó: Marján László

A legnépesebb kategória a város településszerkezetéből is adódóan a virágos családi házaké, ahol a győzelmet Kemecsei Lajos és Kemecseiné Benke Erzsébet érdemelte ki Ady utcai otthonuk ápolásával. Ez az oázis 2016 és 2019 után idén már harmadjára bizonyult a legszebbnek. Szűcs Lajosné Ludman Mária tavalyi értékes második helyét idén is megőrizte, míg a korábbi években már győztes kertet is magáénak tudó Széles Imréné a képzeletbeli dobogó harmadik fokán végzett. Három különdíjasnak is tapsolhattak Ludman Sándorné, Lovas Imréné és Csibiné Szabó Erzsébet személyében. További szép kerteket mutatott a zsűrinek Szabó Zoltánné, Szatmári Gáborné, Márton Gergelyné, Csoma Jánosné, Ludman Miklós Csaba, Bodnár Józsefné Szaniszló Szilvia, Dudics Jánosné, Papp Lajosné és Szabó Sándorné.

A győztes virágoskert | Fotó: Marján László

A társasházak versenyét ezúttal a Fő utca 92. szám alatti kert nyerte a Malom utca 4. szám előtt. A virágos erkélyek, balkonok művelőinek sorrendje idén: 1. Pethőné Csontos Anikó, 2. Csató Tünde, 3. Pappné Tóth Ildikó. A vendéglátóhelyek, üzletek megmérettetésén Csoma Edit testvérét, Csoma Erikát és Ludman Miklós Csabánét megelőzve győzött.

Az országos konyhakert mozgalom helyi díjazottjai voltak 2020-ban: Csató Tünde, Csoma Edit, Pappné Tóth Ildikó, Csoma Jánosné, Márton Gergely, Bodnár Károly és Kozma Ferencné Tamás Katalin, Szabó Béla, Csibiné Szabó Erzsébet, Szabó Szabolcs.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában