szép eredmények

2020.09.30. 20:54

Szent Bazil-os sikerek a 2020-as Görögkatolikus Tudásolimpián

A 2019/20-as tanévben a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola által immár évek óta nagy sikerrel lebonyolított Görögkatolikus Tudásolimpia tanulmányi versenyén több mint 1000 tanuló vett részt szerte az országból, akik 8 tantárgyban, összesen 16 korcsoportban mérték össze tudásukat.

Fotó: Szent Bazil-archív

„Nagy örömünkre és büszkeségünkre szolgál, hogy a levelező rendszerű fordulók után az elmúlt évekhez hasonlóan igen nagy számban, 14 helyen, jutottak az országos döntőbe a Szent Bazil Gimnázium diákjai” – áll az iskola közleményében. A járvány-helyzetre való tekintettel a döntőre az idei évben – módosított formában – augusztus 28-én került sor, a résztvevők számát csoportonként a korábbi fordulókban legjobb eredményt elérő 5-5 főben maximalizálva. A Szent Bazilt még így is 3 tanuló képviselhette, liturgikus ismeretekből (Kiss Lívia) és történelemből (Farkas Dzsenifer, Juhász Anikó). Mindezek fényében valóban nagy siker, hogy történelemből mindkét induló dobogóra állhatott: Farkas Dzsenifer a 2., Juhász Anikó pedig a 3. helyet szerezte meg, felkészítő tanáruk Gombos Imre volt. Hajdúdorogi siker még, hogy egyéni indulóként angol nyelvből Petrás Mihály 1. helyezést ért el.

A döntőbe jutott Szent Bazil-os tanulók

  • angol 9-10. évf.: Kónya Karolina, Oláh Noémi (felk.. Kissné Oláh Edit, Farkas Ágota)
  • német 9-10. évf.: Bereczki Evelin, Szőke László (felk.: Kocsisné Sztányi Beáta)
  • történelem 9-10. évf.: Buzsiczki István, Daku Petra, Farkas Dzsenifer, Juhász Anikó, Juhar Boglárka, Tóth Virág (felk.: Gombos Imre)
  • liturgikus ismeretek 9-10. évfolyam: Katonka Petra, Kiss Lívia, Pocsai Máté (felk.. Kruppa Kirill)
  • matematika 9-10. évfolyam: Szőke László (felk.: Nyalka Anita)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában