eredményes tanácskozás

2020.09.11. 18:55

Őszintén beszéltek a romák helyzetéről

Térségi kerekasztal beszélgetést rendezett a berekböszörményi kisebbségi roma önkormányzat a cigányság helyzetéről.

Fotó: Vmirjáncki József

Sütőné Magdics Zsuzsanna elnök, az összejövetel főszervezője sajnálattal állapította meg, hogy a meghívottak közül elég kevesen jöttek el. Nádudvar, Biharkeresztes, Nagykereki képviselői a helyiekkel együtt alaposan átbeszélték a romák gondját-baját. A vitaindítót Szűcs Viktor, Berekböszörmény polgármestere tartotta települése roma lakosságának helyzetéről. Mint mondta, jó a kapcsolat a többségi és a kisebbségi önkormányzat között. Együtt vannak a rendezvényeken, élnek is a lehetőségekkel. A polgármester kiemelte, hogy nincs minden probléma orvoslására lehetősége az önkormányzatnak. Szerencsére a település népes roma lakosságának többsége ezt megérti.

A településeken élő romák lehetőségei, életkörülményei nagy különbséget mutatnak. Nagykerekiből Zámbó Géza elnök, helyettese Lénárt Irma, Nádudvarról Lakatos István elnök és Kovács István helyettes, Biharkeresztesről Magyari György elnök és helyettese Magyari Györgyné őszintén beszéltek településükön lakó romák problémáiról. Elmondták, hogy a legtöbb gond a munkalehetőséggel van, hiszen a közmunka mellett szinte nincs más munka. Örvendetes viszont a gyermekes szülők támogatása. Ugyanez nem mondható el az idősek helyzetéről. Összegzésként Sütőné Magdics Zsuzsanna megállapította, nem volt hiábavaló a megbeszélés megszervezése.

VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában