hírmorzsák

2020.09.08. 08:24

Kulturális rendezvények, útfelújítás, elsőáldozás a megyében

Fotó: Marján László

Elsőáldozás a görögkatolikusoknál

A különleges vírushelyzet miatt idén a szokástól eltérően nem májusban, hanem szeptemberben tartották a görögkatolikus egyházközség elsőáldozó ünnepi liturgiáját Nyíracsádon. Szeptember 6-án 13-an tanúskodtak hitükért, majd járultak Tóth Elek parókus elé, hogy először részesüljenek az eucharisztia szentségében.

Szabó Gréta is először áldozott
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Szép kutyák a rendezvénytéren

A hétvégén kétnapos, CAC nemzeti kutyakiállítást rendez a Hajdúsági Kutyatenyésztők Egyesülete Hajdúdorog strandfürdőjének rendezvényterén. A Török János emlékkiállítást Horváth Zoltán polgármester nyitja meg. A szervezők felkérésének eleget téve örömmel vállalta a fővédnökséget dr. Simicskó István, a Hungarikum bizottság tagja. A KDNP frakcióvezetője szombat délután köszönti majd a megjelenteket és adja át a Best in Show legjobbjainak járó díjakat.

Kettős ünnep a városnapon

A hagyományok szerint március 15-én adták volna át a városi kitüntetéseket, ám a pandémia miatt ez a szeptember 12-ei városnapra tolódott. A XVIII. Nádudvar Napján így délelőtt 10 órától díszpolgári, Pro Urbe és Kövy-díjakat adnak át a művelődési központban. Délután, 13 órától pedig szabadtéri fesztivál veszi kezdetét: helyi és vendégfellépők (Szeredás, Kozmix) mellett még sör-virsli verseny is szórakoztatja a publikumot.

A rendezvény helyszíne
Fotó: Marján László

Kátyúzás ezer négyzetméteren

Az önkormányzati tulajdonban lévő belterületi utak kátyúzását végzi a Nádudvari Nonprofit Kft. a napokban – munkálatok várható befejezési ideje szeptember közepe. A jelenlegi munkák csak a balesetveszélyes ütőkátyúkra terjed ki, mintegy 1000 négyzetméternyi területen, a rendelkezésre álló költségvetési keret erejéig – tudtuk meg Burkovics Lajostól a cég ügyvezetőjétől.

Hengerelik a betemetett kátyúkat
Fotó: Marján László

Útfelújításra nyertek támogatást Kismarján

A Magyar Falu Program keretében 22 millió forintot nyert a község belterületi utak karbantartására, felújítására. A munka remélhetőleg idén elkezdődik – tájékoztatott Farkas István Attila polgármester. A falu első embere elmondta még, hogy minden pályázati lehetőséget megragadnak, melyre pályázni lehet.

Kedves Zilahi Enikő, Nagyné Kelemen Mónika, Miska Andrea, Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában