Fotókkal

2020.09.23. 13:48

Kondiparkot avattak az Epreskertben

Az egészségen kívül a közösségteremtést is szolgálja majd.

Fotó: Kiss Annamarie

Újabb szabadtéri kondiparkot adtak át Debrecenben szerdán. Ezúttal az Epreskertben, a Mikepércsi úton fejeződött be egy sportpark építése. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kondiparknak nagy a kihasználtsága, sokan is veszik igénybe ezeket az eszközöket.

Pósán László országgyűlési képviselő | Fotó: Kiss Annamarie

– Látszik, hogy képes kimozdítani az embereket a lakásukból – emelte ki Pósán László országgyűlési képviselő. Hozzáfűzte, tud kisebb helyi közösségeket teremteni olyanok között, akik például összefutnak vagy együtt edzenek a sportparkban.

Nagyobb vonzerő

Pósán László kifejtette, sokat számít az eszközök elhelyezése a játszóterek mellett, hiszen ez kifejezetten alkalmas családi, közös programokra is. Elmondta, egyre nagyobb a vonzereje ennek a városrésznek. – Sokan költöznek ide, így az ilyen típusú közösségteremtő beruházások kifejezetten a helyi életminőség javítását szolgálják – hangsúlyozta.

Piros Zoltán önkormányzati képviselő | Fotó: Kiss Annamarie

A sajtótájékoztatón felszólalt Piros Zoltán önkormányzati képviselő is. Kiemelte, a kondipark közösséget teremt az egészséges életmód jegyében, és az eszközöket a szabad ég alatt lehet használni. – Sok elem található az új sportparkban, mindenféle izomcsoportot megmozgat – jegyezte meg Piros Zoltán. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a nap bármely időpontjában és díjmentesen lehet használni. – A beruházás 4,5 millió forintból készült, és önkormányzati támogatással valósult meg – mondta.

Szarka Ákos edző, vb-bronzérmes street workout versenyző | Fotó: Kiss Annamarie

A tájékoztatón részt vett Szarka Ákos edző, vb-bronzérmes street workout versenyző. – Előnye, hogy közel van a lakókörnyezethez, és az ember könnyebben tud időt szakítani arra, hogy ellátogasson egy ilyen kondiparkba – fogalmazta meg Szarka Ákos. Hozzáfűzte, ezek az eszközök minden testrész megmozgatására alkalmasak.

GCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában