Hitélet

2020.09.12. 18:39

Imával és gyakorlással fordulnak az Ige felé

Emmausz kurzust hirdetett Isten és az Ige megismerésére a plébánia.

Az Istennel való találkozásból és a vele való megismerkedésből fakadó boldog élet jegyében hirdet különös találkozót a plébánia. – Istent meg lehet ismerni. Ő nem egy hallgatag valaki, hanem egy beszédes személy, akinek van mondanivalója. Életadó mondanivalója. Hallod, hogy Isten beszél hozzád? Jézus Isten hozzánk intézett szava. Az Emmausz kurzus megismerkedés Isten szavával – Isten Igéjével –, hogy életet adjon számunkra az olvasása, hallgatása, követése, életre váltása által – olvasható a felhívásban.

A kurzus október 16-án indul Debrecenben, a Szent László Domonkos Plébánián. A jelentkezők végigjárják a Jeruzsálemtől Emmauszig vezető utat azzal a szándékkal, hogy a résztvevők kapcsolata az Igével még szorosabbra váljék. A szervezők javasolják a jelentkezést mindazoknak, akik még nem olvassák naponta, vagy nem értik mindazt, amit olvasnak, esetleg nem ismerik eléggé az Igét. A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye oldalán lévő felhívásban megtalálható az is, hogy a programsorozat előadásokból, imából, énekekből és sok-sok gyakorlatból, közös tapasztalatból áll majd. A kurzus témái között szerepel az emmauszi út, az Ige hét képe és hét hatása, a szövetségkötés az Igével, Izrael zsinagógája, valamint az Emmauszi Eucharisztia.

A kurzusigazgató Balassa Györgyön kívül közreműködik Tóth Anita Fruzsina koordinátor és Tokodi László OP domonkos atya.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában