van kiút

2020.09.03. 09:20

Idén is megtartják a Józanság Napját Debrecenben

Pénteken és szombaton is lesznek programok. A szervezők faültetéssel, emléktábla-elhelyezéssel készülnek.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A 2001-ben alakult Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a 30 éve működő Forrás Lelki Segítők Egyesülete közösen rendezi meg IX. alkalommal a Józanság Napja elnevezésű rendezvényt Debrecenben szeptember 4-5-én, tudatták a szervezők közleményben.

A kétnapos program célja, hogy felhívja a helyi társadalom figyelmét, hogy van gyógyulás, van kiút a szenvedélybetegségekből.

Szeptember 4-én, pénteken 8.30-tól a Debrecenben működő önsegítő csoportok nyitott ülésein, illetve a Debrecenben működő segítő intézmények, szervezetek bemutatkozásán vehetnek részt az érdeklődők a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetben (DAEFI), a Pósa utca 1. szám alatt.

Szeptember 5-én, szombaton 9 és 15 óra között a Szent Anna-székesegyházban az önsegítő csoportok beszámolóira, bizonyságtételekre, valamint szakmai kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, melyek célja egymás megismerése és az együttműködés erősítése.

A délelőtt során a történelmi egyházak képviselői közösen emlékeznek meg a szenvedélybetegség áldozatairól és imádkoznak a családtagokért a szabadultakért és a gyógyultakért.

A program célja, hogy felhívja a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra, hogy a szenvedélybetegségek és az ezekből következő egészségügyi, szociális és társadalmi problémák kezelése mindenkinek közös feladata a városunkban.

A szenvedélybetegségek áldozatai nemcsak maguk a betegek, hanem hozzátartozóik is. Ezért ennek fontosságára való figyelemfelhívásként a program megnyitásakor emlékfaültetést tartanak, valamint emléktáblát is elhelyeznek. Az emlékfát a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület vezetője, Kiss József ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában