főszerepben Debrecen tüdeje

2020.09.10. 19:20

Egyhetes programsorozattal mutatják meg, mekkora érték a Nagyerdő

Többek között sporttúrák, vezetett erdei séták és kulturális esemény várják az érdeklődőket.

Fotó: Matey István

A Nagyerdő hete címmel debreceni értékeket bemutató programsorozatot szervez a Debreceni Értéktár Bizottság, a Környezetvédelmi Munkacsoport, a Nagy­erdő Társaság, valamint együttműködő partnereik szeptember 28. és október 3. között.

Az egyhetes eseménysor célja a Nagyerdő és a debreceniek harmonikus együttélésének felfedése, az ember és a természet kapcsolatának fontosságára való figyelemfelhívás.

Megújuló érték

Juhász Lajos, a Nyírerdő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese a programsorozatot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: üzenetében felelősségteljes a rendezvény.

Fotó: Matey István

– Szakemberek bevonásával minden korosztálynak kínálunk érdekes, élvezhető programot, azonban a szórakozáson túl fókuszba kerül az is, milyen problémákkal áll szemben a Nagyerdő, mit jelent a természetvédelmi területnek a klímaváltozás, és hogyan lehet megőrizni eredeti flóráját, faunáját. A Nagyerdő védetté nyilvánításának nyolcvanegyedik évfordulóján pedig megemlékezést tartunk – ismertette Juhász Lajos, hozzátéve, az eseménysorozat részeként makkgyűjtést szerveznek, hogy a közeljövőben, a megújulás szellemében elvethessék a terméseket.

Zöldülő város

– Minden városfejlesztéssel kapcsolatos gondolatunkban megjelenik a tudatos szemlélet. A Debrecen 2030 a fenntartható jövőre épült, sok kezdeményezése a város zöldítéséért felel – hangsúlyozta a tájékoztatón Balázs Ákos városüzemeltetésért és környezetvédelemért felelős alpolgármester, hozzátéve, a szemléletformáló rendezvény erősíti Debrecen környezetvédelmi álláspontjának hirdetését.

Fotó: Matey István

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában