rendhagyó iskolakezdés

2020.09.01. 10:04

Egyben évzáró is volt a nánási tanévnyitó

Ünnepélyes keretek között nyitották meg az új tanévet a város két általános iskolájában.

A Bocskai István általános iskolában szombaton délelőtt, a református általános iskolában vasárnap tartották az ünnepélyes tanévnyitót.

Számottevő a megújulás

A legtöbb helyen a tanévzáró ünnepség elmaradtával azt is pótolták az évnyitókon, így rendhagyó módon a jutalomkönyveket és a városi elismeréseket is átadták az iskola- és a városvezetés képviselői a kiemelkedő tanulmányi és sporteredményekért. Az új tanév elkezdése a vírushelyzet miatt több forgatókönyvet is átírt, de mind a gyerekek, mind a felnőttek várják a kezdést, hiszen az elmúlt tanév rövidsége miatt több mindent kell majd bepótolni.

Nagyné Legény Ildikó alpolgármester (a mikrofonnál) köszönti a gyerekeket | Fotó: Fekete Andrea

A megújulás számottevő, hiszen mind a kollégium homlokzata, a Polgári utcai épület tantermei, mind a játszóterek a Polgári utcai és az Iskola utcai épület udvarán meg-, illetve felújultak, a református általános iskola pedig új épületrésszel gazdagodik. A Bocskai-iskola 43 osztállyal nyitotta meg a tanévet egy sikeres és örömteli nyár után, hiszen a 62 táboruk majd’ az egész várost mozgósította. Ezekben összesen csaknem 400 gyermek vett részt.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában