Labdarúgás

2024.05.20. 09:35

NB III.: nem bírt egymással a DEAC és a Tiszaújváros

Pontosztozkodással ért véget az egyetemi klub borsodi vendégjátéka. Ez volt a DEAC utolsó előtti meccse ebben a szezonban.

Haon.hu

Jó formában lévő csapatok találkoztak vasárnap délután Tiszaújvárosban a labdarúgó NB III. Északkeleti csoportjának 29. fordulójában. A tabellán hatodik helyen álló házigazdák legutóbb a Kisvárda II otthonában győztek, míg az előttük eggyel helyet foglaló debreceni gárda 3–0-ra legyőzte a Loki második csapatát, ezért jócskán besűrűsödött az élmezőny a Putnok és a Cigánd mögött. Kiemelt fontosságú meccs, azaz rangadó várt a felekre Borsodban, mutatott rá beszámolójában a deac.hu.

deac labdarúgás nb III
1–1-et játszott a DEAC Tiszaújvárosban, mindkét gól büntetőből esett
Forrás: deac.hu

Ratku Rolandé volt az első védenivaló, aki egy félmagas, nem túl erőst lövést fogott magabiztosan, majd Varjas gyatra lövését kísérte ki szemmel a bal saroknál. Válaszul Tóth elől kellett tisztázniuk a védőknek a kapu torkában. A 11. percben Farkas lőtt szabadrúgásból jócskán a DEAC kapuja fölé. A félidő közepére eseménytelenné vált a találkozó, nem akadtak helyzetek. A 25. minutum ziccert hozott, ám Kollár közelről előtte a labdát a debreceni gólvonal előtt. Nem sokkal később bajba kerültek a vendégek, Tóth Dániel tüntette el Varjast a tizenegyesponton, a játékvezető büntetőt ítélt, melyből Papp Ferenc jobbal a jobb felsőbe vágta a labdát. Tochukwu hamar egalizálhatott volna, közeli lövése azonban elakadt a hálóőrben. Beszorította ellenfelét a Debrecen, a házigazdák kapusa kézzel ért egy hazaadásba, a közvetett szabadrúgást követően Szabó Levente lőtt kapura, próbálkozása levágódott a védőkről.

DEAC-fölény és egyenlítés

A vendégek fölényével teltek a szünet utáni percek is, beszorult a Tiszaújváros, ám nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítani az elején. Igyekezett cserékkel változtatni Urbin Péter, hogy sikerüljön gólt, illetve gólokat szereznie a cívisvárosi együttesnek. A 67. perc meghozta az egyenlítést. Lakatost szerelték szabálytalanul a tizenhatoson belül, a tizenegyest Korhut Mihály ballal a bal alsóba lőtte. Támadásban maradtak az egyetemisták, Tóth Dániel csúsztatása ment el a jobb kapufa mellett. Nem sok volt hátra, amikor Papp majdnem a saját hálójába stukkolta a labdát. Bár nyomott a lefújásig a fekete-fehér gárda, újabb gólt már nem tudott szerezni, ezért maradt a pontoszkodás. A jövő héten az utolsó bajnokiját játssza a szezonban a DEAC, vasárnap a Cigánd érkezik a Dóczy utcai Sportcampusra.

– Kiegyenlítetten indult a meccs, majd a bekapott gól után átvettük az irányítást, és mindent megtettünk az egyenlítésért, illetve a fordításért. Sajnos, három eltiltottunk volt, ketten pedig belázasodtak a találkozó előtt, úgyhogy le a kalappal a srácok előtt, mert mert így is irányítani tudták a játékot. Ezúttal meg kellett elégednünk egy ponttal, a jövő héten nagyon szeretnénk győzelemmel zárni a szezont – értékelt a DEAC vezetőedzője, Urbin Péter.

Termálfürdő FC Tiszaújváros–DEAC 1–1 (1–0)

DEAC: Ratku – Jankelics, Vicze, Korhut, Lakatos – Virág (Lénárt 46.), Kónya, Batta (Trencsényi 59.), Szabó L. – Tóth D., Tochukwu (Tomola 59.).

Gól: Papp (tizenegyesből – 35.), illetve Korhut (tizenegyesből – 67.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában