hagyományt teremtenének

2020.08.04. 13:59

Számos szórakozási lehetőség volt a családi napon

Családi napon szórakoztak az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes tagjai Nyíracsádon.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A helyi és környékbeli fiatalokból álló Eördögh Forgó Néptáncegyüttes nem győzi pótolni a tavaszi vírushelyzet miatti kényszerű szünet okozta közösségi együttlétek hiányát. Ők voltak az elsők, akik az enyhítések után visszatértek a színpadra, már túl vannak két táboron is, a legifjabbak Sárándon a nagyobbak pedig Bogácson töltöttek egy-egy hetet. Augusztus első napján ismét összegyűltek a település Csonkás Szabadidőparkjában, ahova nemcsak a táncosok, de a családtagok is kilátogattak, sőt, minden mókából ki is vették a részüket.

Együtt a család

– Hagyományteremtő szándékkal idén először szerveztünk nyári családi napot az együttes táncosai és családtagjai részvételével. A célunk az volt, hogy együtt lehessünk, mindenki jól érezze magát, szórakozzunk, beszélgessünk, és vidáman, de hasznosan töltsük el a napot – fogalmazta meg a nap célját Bajusz Gergő, az együttes vezetője.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Horváthné Dorogi Nikolett, Zilahiné Lakatos Julianna, Magyarné Hudácskó Szilvia és Kovácsné Pásztor Andrea lányai is tagjai az együttes gyermekcsoportjának. Míg a gyerekek játszottak, az anyukák szemmel tarthatták őket, s közben beszélgethettek is, az apukák is ott voltak, kicsit odébb foglalták el magukat.

– Nagyon jónak tartjuk valamennyien a családi nap ötletét. Összetartja a közösséget, mi szülők is találkozhatunk, és jut idő egy kis kötetlen együttlétre, a gyerekek pedig önfeledten és biztonságban játszhatnak körülöttünk – fogalmazta meg a szülők véleményét Magyarné Hudácskó Szilvia.

Méta és számháború

Programból nem volt hiány. A délelőtti gyülekező után fellobbant a láng a hatalmas üst alatt, az ügyes kezű fiúk és apukák a tűzre vigyáztak, míg az anyukák és a lányok krumplit hámoztak. Mikor minden a kondérba került, indulhatott a sorverseny, amin a gyerekek és a fiatal táncosok alkottak csapatokat, a szülők pedig szurkoltak a csemetéknek. Mire vége lett a versenynek, kész lett a paprikás krumpli, s mivel mindenki megéhezett, gyorsan ki is ürült az üst. Az ebéd utáni ejtőzést métabajnokság követte, amibe már a szülők is beszálltak.

A hagyományos régi magyar játékot nem először játszották az együttes tagjai, hisz több táborban találkoztak már a kis eszközigényű, de annál több mozgást és ügyességet kívánó játékkal. A családi nap fáradhatatlan résztvevőinek a méta után késő délután még egy számháborúra is jutott ereje, így az utolsó vendégek már bőven estébe hajló időben indultak haza a szabad­időparkból.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában