rajongnak a pecázásért

2020.08.15. 15:21

Ha a hal nem is, a horgászás élménye megmarad

A Pocsajon élő Nagy Zsolt és testvére, Máté óvodás koruk óta érdeklődnek és rajonganak a horgászatért.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Édesapjukkal sokat mentek horgászni, ma már a testvérek együtt járnak. – Óvodás korunk óta érdekel bennünket a horgászat. Mindig kihívás volt számunkra minden egyes pecázás. Maga az élmény, a csend, az, hogy nyugalom vesz körül bennünket, mindezt nagyon élvezzük. Mivel sporthorgászok vagyunk, a hobbinknak élünk. A kisebb halakat visszaengedjük, a fogás élménye viszont a mienk marad – mesélte mosolyogva a kisebbik fiú, Máté.

Országos verseny győztese

A legnagyobb fogásuk nemrégen egy 19 kilós ponty volt, amelyet Zsolt fogott. Komádiba és Debrecenbe járnak szenvedélyünknek hódolni. Általában minden héten vagy minden második hétvégén járnak: a testvérpár együtt, de van, amikor néhány baráttal mennek, hogy – ahogy elmondják – pihenéssel egybekötve horgásszanak.

– Tavaly volt egy like-gyűjtő verseny egy közösségi oldalon, ahová halas fotókkal lehetett nevezni. Ezt a versenyt megnyertem, és egy háromnapos horgászati lehetőséget nyertem Magyarország legjobb tavához Nyékládházára, ahová a horgász barátaim is elkísértek – dicsekedett el az idősebb fiú, Zsolt.

Sok hazai horgászt tekintenek példaképnek és munkásságukat példaértékűnek tartják. Felnéznek rájuk és, a tanításukat komolyan veszik. Testvérekként mindkettőjük rajongásig vannak ezért a sportágért.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában