megélni a pillanatot

2020.08.07. 13:17

Fergeteges esküvő a Valcerral

Kurtyán Miklós táncpedagógus a Valcer Táncstúdió karácsonyi gálaműsorán kérte meg barátnője kezét két évvel ezelőtt.

Fotó: Fülöp Flóra-archív

A lánykérés óta folyamatosan szervezték az esküvőt, hogy minden tökéletes legyen.

– Mondhatni már másnap elkezdtük szervezni az esküvőt, majd a teendők sűrűjében találtuk magunkat – mondta el a Naplónak Kurtyán Miklós. – Azért tartottuk fontosnak azt, hogy időben elkezdjük, mert azt akartuk, hogy ne a stressz­ről szóljon ez az időszak, hanem minden tökéletes legyen – tette hozzá. A táncpedagógus elmondta, mivel rengeteg párral foglalkozik esküvői nyitótánc-betanítás miatt, így azt a tanácsot kapta a tapasztaltabbaktól, hogy próbálják megélni a legszebb napjuk minden egyes percét, hiszen nagyon hamar el fog repülni. – Csodásan éreztük magunkat, igazi álom­esküvőt varázsoltak nekünk, amiért köszönet illet mindenkit, aki kivette a részét a szervezésből, főként a Valcer Táncstúdió vezetőjét, Bíró Csabát – emelte ki.

Csodálatosan telt Kurtyán Miklós és Nagy Kitti esküvője, ahol a Valcer Táncstúdió is fellépett
Fotó: Fülöp Flóra-archív

A Valcerral közösen

– Az egyházi szertartás befejeztével, ahogy kiléptünk a templom ajtaján, a táncstúdió fiatal tehetségei párokba rendeződve kezdtek táncolni a tiszteletünkre, valamint a legközelebbi valceros barátainkkal rengeteget készültünk, a próbák is remek hangulatban teltek – idézte fel Kurtyán Miklós. – Öt pár és én a feleségemmel „léptünk fel” az esküvőnkön, eredeti elgondolás alapján terveztük meg a koreográfiát, ami a mai slágerekre épült, úgy, hogy próbáltuk figyelembe venni a násznépnek való kedvezést is – részletezte. – Betanult esküvői nyitótánccal kezdtünk, ami számunkra, azt gondolom, könnyebb volt, mint másoknak, hiszen tizenhét éves versenyzői múltat tudhatok magam mögött, és a feleségem is komolyabb szinten táncolt – folytatta. – Mivel a múltunkhoz igazodó lagzi volt, így nagy volt az elvárás, szerettünk volna maradandót alkotni, amire majd azt mondják: ez tényleg nagyszerű! Azt gondolom, hogy ezt sikerült is megvalósítani – fűzte hozzá. – Arra törekedtünk, hogy olyan táncok legyenek bemutatva, amelyek külföldön már teret hódítottak, de nálunk még nem jöttek be a köztudatba, ezért csináltunk egy koszorúsfiú és -lány táncpárbajt, ami egy közös násznépi flashmobba torkollott – mondta.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában