Avató ünnepség

2020.08.24. 12:23

Elkészült az esztári gyülekezeti központ

Hálaadó istentisztelettel, ünnepi műsorral adták át a református gyülekezeti központot augusztus 22-én.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Megtelt ünneplőkkel az esztári református templom szombaton délután három órakor. Befejeződött a tavaly elkezdett építkezés, az épület alapkövét egy évvel ezelőtt rakták le. Az alapot még a tél beállta előtt elkészítették.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A kész építményben parókia, irodahelyiségek és gyülekezeti terem is található, és falai között ifjúsági programokat, gyermek istentiszteletet, nőszövetségi alkalmakat is tarthatnak majd.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Hála mindenkinek mindenért

Az épületavató istentiszteleten Vad Zsigmond esperes hirdetett igét. Hangsúlyozta, hálát kell adni Istennek mindenért: a tervezésért, a kivitelezésért, az építésért, a munkáért. Mindenért mindenkinek, aki hozzájárult az építkezéshez. Az tud imádkozni, aki hálát tud adni.

Nagy József (balra) tárogatón játszott, Szabó Ágoston (jobbra) énekelt | Fotók: Nagyné Kelemen Mónika

A Rezeda Népdalkör fellépése után Szabó Ágoston énekes is színesítette az ünnepet, őt Bánszky János kísérte zongorán. Nagy József tárogatójátéka után Szabó Zsolt tiszteletes a templom mögötti új épület átadására hívott minden megjelentet.

Az átadás előtt dr. Vitányi István fejezte ki jókívánságait | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Vitányi István országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemelte: nagy örömére szolgál, hogy Esztár egy új épületegyüttessel gazdagodott. A gyülekezeti központ előtt az országgyűlési képviselő és az egyház képviselői átvágták a nemzeti színű szalagot, majd a jelenlévők megtekinthették és bejárhatták az épületet.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában