zene, beszélgetés, ige

2020.08.01. 16:19

A Damaszkuszi úton testük-lelkük épülését keresték – fotókkal

A Dorcas Camping hűs árnyékot adó fái alatt tartották a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziója és az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány Damaszkuszi út elnevezésű pályázati programjának záró rendezvényét szombaton.

Fotó: Kiss Annamarie

A családi program közös énekléssel vette kezdetét Choi Jong Kwan koreai református lelkész vezetésével.

– A koreai református lelkész öt éve él itt Magyarországon. Az az érdekessége az ő szolgálatának, hogy magyarul még alig beszél, viszont a zenében nagyon jól eltalálja a cigány testvérek tempóját. Ez az az ütem, ami a testvéreknek megfelel és gyönyörűen énekelnek együtt – osztotta meg a Naplóval Gregussné Buzás Irén református lelkész, szakmai vezető.

Közös programok

A Damaszkuszi út egy három éves program, melynek keretében 50 projekteseményt valósítottak meg, s több mint 5 ezer embert értek el.

Gregussné Buzás Irén
Fotó: Kiss Annamarie

– A Damaszkuszi út Pál apostolhoz kapcsolódik. Ő előtte a Saul nevet viselte, azért ment Damaszkuszba, hogy onnan Krisztus követőit láncra verve Jeruzsálembe vigye. Ezen az úton találkozott Jézussal, onnantól megváltozott az élete, többé nem üldözte a keresztényeket. Ezzel a programmal az a kívánságunk, hogy aki eddig más életet folytatott, forduljon meg, kezdjen új életet – beszélt célkitűzéseikről a lelkész. Hozzátette: – Nagyon sok olyan közösség jött létre, ahol valóban megváltozott a tagok élete. Olyan otthonokat látok, ahova szívesen bemegy az ember, és ott együtt ünnepeljük az istentiszteletet, együtt tartjuk az áhítatainkat, a bibliaóráinkat. Ilyenkor le is omlik az a válaszfal, ami közöttünk van. Ebben rejlik a program lényege: a személyiségünk változzon meg, kezdjünk új életet Jézussal, hiszen minden ott kezdődik, nem a segélyekkel – fogalmazott.

A programokra hat egyházmegyéből érkeztek, többek között Nyíradonyról, Nyírlugosról, Konyárról, Esztárról, Pocsajról, Bagamérról, Nagyecsedről.

– A záróprogram ugyanúgy zajlik, mint minden nagyobb rendezvényünk: először énekelni szoktunk, majd van egy csoportbontás. Az ifjúságnak foglalkozásokat tartunk, a felnőtteknek pedig igehirdetést, azt követően csoportos beszélgetéseket. A mai nap a lelki egészség jegyében telik, ezért lehet fürdőzni, sportolni és lelki gondozói beszélgetéseket folytatni, imádkozni, bizonyságot tenni. Ami hozzátartozik a test és a lélek jólétéhez, azt itt megkaphatja az ember – részletezte Gregussné Buzás Irén.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában