bárki indulhatott

2020.07.07. 14:54

Több mint kétmillió forint gyűlt össze az online Tündérfutáson

Az alapítvány élelmiszer vásárlásra fordítja a befolyt összeget.

Fotó: Tóth Ferenc-archív

Július elsején zárult a 4. Tündérfutás, melyet a Tündérkör Alapítvány az idei évben rendhagyó módon – a járványhelyzet miatt – online térben tartott. Országszerte 2178 futó nevezett a versenyre, így 2 millió 178 ezer forint gyűlt össze az alapítvány számára.

– Az összeg száz százalékát célkitűzéseink megvalósítására fordítjuk. Az élelmiszerosztás a fő profilunk, erre költjük ezt az összeget. A Magyar Futósport Egyesülettel közösen bonyolítottuk le a versenyt, minden 3 ezer forintos nevezési díjból ezer forint az alapítványunké lett. A 4. Tündérfutás országos volt, nagyon sokan indultak a Dunántúlról is – mondta el a Naplónak Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány elnöke.

Élelmiszert gyűjtenek

Ősszel sem hagyják verseny nélkül a sport szerelmeseit, novemberben jön a II. LégFuti. A jótékonysági futógálán élelmiszert gyűjtenek az elesett gyermekeknek karácsonyra.

– A LégFuti egy élelmiszer gyűjtő verseny lesz november 7-én, Debrecenben. Ebben az esetben a nevezési díj 5 kilogramm száraz élelmiszer. Ha a jogszabályok nem fogják engedni a rendezvény fizikai térben való lebonyolítását, akkor nincs kizárva, hogy online verzióban fogjuk megtartani ugyanúgy, mint a Tündérfutást – tudatta Tóth Ferenc.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában