karbantartanak, korszerűsítenek

2020.07.07. 12:06

Nem nyit ki idén a Macsi Balcsi

Várnia kell egy évet annak, aki a retró strandon süttetné a hasát.

Fotó: Facebook / Látóképi Tófürdő

Más úti célt kell választaniuk a Látóképi Tófürdő kedvelőinek, a sokak által csak Macsi Balcsi néven emlegetett szabadtéri strand ugyanis idén zárva tartja kapuit.

A koronavírus megjelenése és a járvány terjedésének visszaszorítására szolgáló intézkedések a fürdőágazatban is új helyzetet teremtettek. – Bár a több hónapnyi kényszerű strand- és uszodabezárások után a korlátozások fokozatosan enyhültek, a fürdőhelyeket csak szigorú óvintézkedések mellett lehet működtetni – olvasható a Tiszamenti Regionális Vízművek sajtóközleményében.

Fő a biztonság

Tájékoztatásuk arra is kitér, a jogosan megkövetelt folyamatos fertőtlenítés, valamint a vízparton és a vízben a vendégek közötti ajánlott távolság betartatása az átlagosnál jóval nagyobb odafigyelést igényelne a társaságtól, ezt azonban idén nyáron nem tudja felvállalni az elsősorban vízszolgáltatással foglalkozó cég, így ebben az évben a retró strand nem fogad látogatókat. Nem fognak azonban tétlenséggel telni a meleg nyári hónapok, a társaság ugyanis ez idő alatt a karbantartási munkálatokra és a hely korszerűsítésére fekteti a hangsúlyt. Megtudhattuk azt is,

a fürdő parkolóját és annak környékét csaknem háromszáz fával ültetik be, melyek néhány év múlva hűsítő árnyékot adhatnak az ott pihenőknek.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában