védelem esőtől, napfénytől

2020.07.24. 11:30

Korszerű, többfunkciós piac épül a Csapó utcai sétálóövezetben

Kevesebb mint egy hónap múlva elkészülhet.

Fotó: Napló-archív

Folyamatosan érkeznek új elemek a Csapó utcai építési területre, az arra járók végigkísérhetik az ikonikus városrész szépülését. Nyár végére látványos sétálóövezet és korszerű virágpiac várhatja a látogatókat.

– Az új virágpiac árusítóhelyei a Csapó utca déli oldalán lesznek, a Liszt Ferenc utcától egészen a Dósa nádor tér sarkáig. Egy vonal mentén, szakaszosan telepítve jelennek meg két sorban, az árusítást két irányban lehetővé téve – részletezte a debreceni polgármesteri hivatal lapunknak. Mint mondták, az állítható kialakítású árusítópultok egyenként 100x120 centiméteres méretűek, összesen 128 egységből állnak majd, árnyékolásukat pedig egyedi gyártású berendezések biztosítják.

Az árnyékolórendszer nemcsak a napfénytől óvja majd az árusítófelületeket, hanem eső elleni védelmet is biztosít.

Fotó: Napló-archív

Még néhány hét

A szerkezet funkciójából adódóan egész évben a helyszínen marad.

A szakaszok végeit összesen négy, merőlegesen elhelyezett pavilon zárja le, amelyek áram- és vízvételi lehetőséggel ellátottak, valamint zárhatóak lesznek. A piac berendezése – a szezonon és nyitvatartási időn kívüli időszakban – alkalmas ünnepi vásárok megtartására vagy utcabútorként is funkcionálhat.

„A munkaterületet a vállalkozónak már február 19-én átadtuk, azóta folyamatosan zajlik az átalakítás. A műszaki átadás-átvételi eljárást augusztus 15-ig kell lezárnunk”

– közölte a Napló felkeresésére a debreceni polgármesteri hivatal.

Bucsi Bernadett Ildikó

Kapcsolódó cikkel:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában