igazi sikertörténet

2020.07.30. 13:39

Jól rajtolt a debreceni strand

Jelentős látogatottságot mutatnak az első tapasztalatok.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

„Minden szempontból sikertörténet az új nagyerdei strand”

– jelentette ki Papp László polgármester csütörtökön a helyszínen, a létesítmény másfél hónapját értékelve. Elmondta, hogy ezen időszak alatt több látogatója volt a fürdőnek, mint a régi strandnak egy-egy teljes szezonban átlagosan: épp aznap délre lépte át a 60 ezret a vendégek száma, míg a korábbi strandon 54-55 ezer ember pihent szezononként. Megjegyezte: mindezt úgy, hogy ezen a nyáron az időjárás nem igazán kedvező a fürdőzéshez. – Turisztikai vonzerőt is jelent: az Aquaticum Hotel töltöttsége 80 százalék fölött van – fűzte hozzá.

Fotó: Molnár Péter

Papp László úgy vélte, a különleges építészeti megoldás megfelelő nemcsak a látványt, hanem a nyújtott élményeket illetően is. – Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk – hangsúlyozta.

Arról is beszélt, hogy a debreceni városkártya jól kapcsolódott be a strand életébe: több mint 5 ezer belépést regisztráltak eddig a kártyával, amiből egyébként mostanáig mindösszesen tízezernél többet váltottak ki a város polgárai.

– A strand gazdaságélénkítő, turisztikai és a város brandjére kifejtett hatása is jó. Debrecen új értékkel gazdagodott, élvezeti és építészeti téren is – összegezte, reményét fejezve ki, hogy az augusztus még jobb lesz a létesítmény számára.

Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője kihangsúlyozta, hogy a kezdeti üzemeltetési hibákat mára kijavították, és a tapasztalatok alapján folyamatos finomításokat végeznek, így például helyenként cserélték a felszíntakarót.

Köszönetét fejezte ki azoknak a szolgáltatóknak, akik saját pénzüket kockáztatva nyitották meg üzleteiket, így azon helyiségek 90 százaléka mostanra üzemel.

– A legfontosabb a beléptetés felgyorsítása volt. Az első két hétben sajnos előfordult, hogy némely vendég 30 vagy akár 50 percet is várakozott. Részben szervezéssel, részben informatikai, hálózati fejlesztéssel elértük, hogy mostanra 10 percnél többet senkinek se kelljen várnia. A hat pénztárunk mellé szükség esetén az élményfürdő pénztárait is be tudjuk kapcsolni, így összesen 14 kasszánál válthatnak jegyet a vendégek – mondta.

A működtetés során felmerült, hogy szükséges a növénytakaró felszínének növelése, illetve a víz közelében a mulcsot kavicsra cserélték, ami jobb víznyelő, és higiénikusabb is – számolt be róla az ügyvezető. – Az is világossá vált, hogy a csúszdákat nem papucsban használják az emberek, s hogy ne összevissza dobálják le azt a bejáratnál, készítettünk papucstartót. Megoldottuk a készpénzmentességet, mindenhol lehet már a belépésre jogosító karórával vagy bankkártyával fizetni.

Fazekas Lajos hangsúlyozta:

a koronavírus-járvány külön terheket jelent az üzemeltetésben, azonban kiemelt feladatként kezelik azért, hogy a fürdőzők érezzék, egészségük biztonságban van a strandon.

Többek közt óránként fertőtlenítik a vizesblokkokat, folyamatosan tisztítják a közös használatú korlátokat, kilincseket, stb., a dolgozókat pedig ahol szükséges, üveg vagy plexi választja el a vendégektől.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a strand befogadóképessége egyidejűleg 4403 fő, vagy naponta 8 ezer fő. Egyik vasárnap 4400 fővel már közel elérték a telt házat.

Papp László megjegyezte: habár nem a munkahelyteremtés az elsődleges célja egy strandberuházásnak, e téren is jól szerepel a debreceni: az üzemeltetésben tíz új helyet jelent, emellett 80 diák dolgozik itt, s az üzletekkel, szolgáltatókkal együtt összesen kétszáz embernek ad munkát.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában