kapás lesz?

2020.07.22. 14:15

Ismét haltelepítés volt Hajdú-Biharban

Megyénk MOHOSZ kezelésében lévő horgászvizeiben ismét pezseg az élet.

Fotó: Napló-archív

Ezúttal 8,3 tonna pontyot tettek a csatornákba, tavakba. A telepítést követően három napig, tehát péntekig nem lehet horgászni, ugyanis a halaknak meg kell szokniuk új élőhelyüket – tájékoztatta a Naplót Csengeri Imre, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének pr-munkatársa. A szakembertől tudtuk meg azt is, hogy a mostani telepítés valójában a tavaszi, ám akkor a kormányzati segítséggel megvalósult intervenciós haltelepítés nyárra tolta át az akkora tervezett pontyosítást.

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/legyen-one-a-honap-fogasa-4201778/

A hajdúszoboszlói halgazdaságból származtak ezúttal is a halak, azok telepítését az interneten keresztül meghirdette a megyei szövetség, de mint azt Csengeri Imre elmondta, a lehalászást, a mérlegelést, a szállítást és a halak vízbe engedését csupán egy édesapa és a gyermeke nézte végig. A haltelepítést azért kívánták nyilvánossá tenni, mert a horgászok egy csoportja nem egy esetben kérdőjelezte meg a halasítás tényét.

A pontyon kívül csukát, süllő ivadékot és keszeget is szoktak a szövetség kezelésében lévő vizekbe telepíteni.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában