útra fel!

2020.07.31. 10:49

Elfoglalhatják az idén a fővárost a magyarok

Budapest nemcsak a külföldieket vonzza, hanem a vidékieket is.

Fotó: Nagy Emese

Ebben az évben sokan úgy döntenek, hogy szabadságukon inkább itthon pihenik ki magukat, nem utaznak külföldre. Rengeteg hazai úti cél van; többen a természetben találnak nyugalomra, azonban nem szabad elfeledkeznünk az aktív kikapcsolódásról sem, amiben fővárosunk igazi jó barátunk lehet.

Megannyi látnivaló található Budapesten, nemhiába olyan közkedvelt a külföldi turisták körében is, ám idén nem találkozunk hömpölygő tömegekkel az Országház körül, a Citadella tetején vagy éppen a híres Váci utcán. Azok, akik azért nem utaztak az elmúlt években Budapestre, mert nem szerették volna turistákkal karöltve bejárni a csodás fővárost, azoknak a jelenlegi időszak a legkedvezőbb. Erika, a balmazújvárosi lakos évek óta nem járt Budapesten, inkább a természetben kirándult, túrázott, azonban az elmúlt hétvégén elhatározták férjével, hogy lányuknál töltenek egy hétvégét, és megpróbálják feltérképezni a várost.

Nagyon jól telt a kiruccanás, két napig szinte meg sem álltak: Halászbástya, Citadella, Országház, Hármashatár-hegy. Rengeteg mindent megnéztek, de rájöttek: Budapest – melyről ismételten bebizonyosodott, hogy Európa egyik legszebb és legidillibb városa – egy hétvége alatt bejárhatatlan.

Programokban gazdagon

– Imádtam minden pillanatát; szerencsések voltunk, mert a lányom régóta lakik a fővárosban, így olyan volt, mint egy idegenvezető: megmutatta a nevezetességeket, s mindig tudta, hol jobb autóval közlekedni, vagy éppen sétálva bejárni a környéket. Először a Citadellát csodáltuk meg, ahonnan fantasztikus a kilátás, majd a Halászbástyát és környékét térképeztük fel, ahol csodálatos épületekkel találkoztunk. A két nap nagyon sűrűre sikeredett, de ez volt benne a legjobb, különösebb cél nélkül is autókáztunk a városban, több hídon átkeltünk, és a rakparton is elidőztünk. Férjem imádja a halat, jómagam pedig a természetet, így vasárnap a Római-parton ebédeltünk, ahol eszméletlen finom hekket ettünk, csak ajánlani tudom! – hangsúlyozta Erika. – Egy biztos: a következő budapesti kiruccanásig nem várok éveket – fűzte hozzá mosollyal az arcán.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában