Párthírek

2020.07.29. 16:50

A felsőoktatás volt porondon

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője és Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke tartott sajtótájékoztatót szerda délután Debrecenben.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Keresztes László Lóránt többek között a vidéki felsőoktatási intézmények esetén a hallgatói létszám csökkenéséről beszélt, valamit a felsőoktatást érintő – állítása szerint 20 milliárd forintos – forráselvonásról, bár pontos számot nem tudott mondani arra vonatkozóan, mennyi pénz esne ki a intézmények kasszájából. Jármi Péter a Debreceni Egyetem vonatkozásában az esetleges megvonás kapcsán a dolgozói elbocsátásokat emelte ki, mely ha bekövetkezik, a helyi gazdaságot is érintheti.

Fidesz: több pénz az oktatás egészére

A sajtótájékoztatón elhangzottakra Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője az alábbi reakciót adta: Az LMP hadilábon áll a számokkal. Látszik, hogy távolról sem ismerik a 2021-es költségvetést. Az oktatás egésze, beleértve a felsőoktatást is, 80 milliárd forinttal többet kap, mint az idei évben. Az, hogy ebből az LMP miképpen olvashatott ki mínusz 20 milliárd forintot, örök rejtély marad. A kormány által elfogadott Debrecen 2030-as program mindezek fölött további jelentős forrásokat biztosít a Debreceni Egyetemnek.

Borítókép: Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője és Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában