A lakók kérésére

2020.06.26. 11:30

Újabb járdákat hoznak helyre Debrecenben

Folytatódik az önkormányzat járdajavítási és -építési programja.

Fotó: Matey István

Ennek keretében idén 19 helyszínen végeznek munkálatokat összesen bruttó 40 millió forint értékben önkormányzati saját forrásból – jelentette be Korbeák György képviselő pénteken a Lehel utca 2-6. szám előtti társasháznál, ahol előző napon kezdték meg a munkálatokat.

Képviselőtársa, Fodor Levente elmondta, a lakók keresték meg őt a járda ügyében; ez a 75 méternyi, 4 méter széles szakasz bruttó 6 millió forintból újul meg, együtt a parkba lefele vezető lépcsőkkel, melyek korlátot is kapnak.

„Debrecenben vannak még 30-40-50 éves járdák, és az önkormányzat fontosnak tartja, hogy ezeket tervezetten, ütemezetten megújítsa”

– hangsúlyozta, az itt lakók türelmét kérve a következő másfél hétre a munkával járó por és zaj miatt.

Elhangzott: a programmal szebb, kényelmesebb, biztonságosabb lesz a lakókörnyezet.

Az idei járdaépítési, járdajavítási program érinti még az Irinyi János utca, Kurucz utca, Széchenyi utca, Sólyom utca, Vécsey utca egyes járdaszakaszait. A Derék utcán és a Jerikó utcán lépcsőfelújításra kerül sor, a Remény utcában és a Kunhalom utcában új járdaszakaszok burkolása történik meg. A Csillag utcán és a Monostorpályi úton már befejeződtek a munkák.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában