segítséget kaptak

2020.06.18. 12:06

Nyugdíjasok adományoztak a rászorulóknak

A DMJV Család- és Gyermekjóléti Központ által ajánlott többgyermekes családok kerültek előtérbe.

Fotó: Fotó: Kiss Annamarie

Tízezer forint értékű vásárlási utalványban részesültek a hátrányos helyzetű családok a Debreceni Nyugdíjas Egyesület tagjainak felajánlása révén csütörtökön, a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központban. Az adományokat az egyesület elnöke, Nagy Barna és az elnökségi tagok adták át. A felajánlásnak köszönhetően harminc család juthatott hozzá a támogatáshoz.

Jó szándékú kezdeményezés

Az adományozók többsége kis nyugdíjjal rendelkezik, de átérezve a mások – konkrétan a nagy családosok – nehéz anyagi helyzetét, mely a vírus miatt alakult ki, az egyesületi tagok úgy gondolták, hogy pénzügyi lehetőségeikhez mérten, igyekeznek esélyt nyújtani a hátrányos helyzetűeknek.

– A jó szándékú kezdeményezés eredményeként több százezer forint értékű adomány gyűlt össze, ebből most a munkájukat elveszítő, egyébként is kedvezőtlen helyzetű, többgyermekes családok részére, tízezer forintos vásárlási utalványt fogunk adományozni – ismertette Nagy Barna, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület elnöke.

– Mivel az egyesület vezetése folyamatos és eredményes kapcsolatot tart fenn a DMJV Család és Gyermekjóléti Központtal és annak vezetőjével, így a családok kiválasztásában, az intézménytől kértünk segítséget. Tehát a szakemberek tapasztalataiban bízva, a támogatások adományozásánál az intézmény javaslatait és információit vettük figyelembe – tette hozzá. – Az egyesület tagjai, – amit bizonyítunk is, – őszintén együtt éreznek a rászorulókkal, melyet ily módon is kifejezésre juttatunk – fűzte hozzá.

Nehéz idők voltak

A koronavírus ideje a nyugdíjasokat is megviselte. – A többségében egyedül élő idős emberek a vészhelyzet előtt, minden héten minimum egy alkalommal számíthattak arra, hogy találkozhatnak egymással, jó társaságban lehettek és olyan programokon vehettek részt, amely hozzájárult szabadidejük hasznos eltöltéséhez, ezzel is segítve a jobb közérzetüket – nyilatkozta Nagy Barna. – Mindezt megváltoztatta a világviszonylatban kialakult járvány, már több mint 2 hónap telt el azóta, hogy ezek a találkozások elmaradtak és önmagunk, illetve mások védelme érdekében, nem hagyhattuk el szokásos módon az otthonainkat. Ezalatt a nyugdíjasokkal online módon, másokkal telefonon tartottuk a kapcsolatot, érdeklődtünk mások iránt, mentális segítséget adtunk egymásnak és próbáltunk kellemes perceket szerezni mindenki számára – tette hozzá.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában