Állatvilág

2020.06.05. 20:18

Madárlesek várják a szenvedélyes fotósokat

Barczag Krisztián szenvedélye a fényképezés, órákat képes lesben állni egy jó fotóért.

Fotó: Barczag Krisztián-archív

Megyénkben szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen dúskálhatunk a természetben, valamint az állatvilág is nagyon gazdag. Az elmúlt években egyre többen ragadnak fényképezőgépet, hogy megörökítsenek egy-egy soha vissza nem térő pillanatot. Barczag Krisztián is az utóbbi időben kezdett el komolyabban foglalkozni szenvedélyével, a fotózással. Szinte minden megihleti, de leginkább az állatvilág vonzza, azon belül is a madarak.

– Leginkább a környéken fotózok, a Hortobágy-Halastó övezetét nagyon szeretem, rendkívül nagy számban vannak ott jelen a gyönyörű tollasok, és találkozhatunk ritkább fajokkal is. Régebben is vonzott a fotózás, de akkor még kisebb géppel kattintgattam, ma már komolyabb készülékkel járom a különböző madárleseket. Legutóbb Hajdúdorog környékére mentem, ahol egy szuper lesnél szerencsém volt gyurgyalagokat fotózni, csodálatos madarak – mondta.

Türelem, alázat kell hozzá

A hobbifotóstól megtudhattuk, hogy akár órákba is telhet, hogy egy jó minőségű, szuper fotó elkészüljön. Türelem és alázatosság szükséges ahhoz, hogy végül kezünkben tarthassuk azt a képet, amit megálmodtunk. – Az aszály miatt fontos a csapadék, de azért a fotósok örülhetnek, hogy végre a hétvége után kisüt a nap, hiszen ilyenkor több szárnyas érkezik az itatók környékére, ahol könnyebb őket lencsevégre kapni. Sok olyan embert ismerek a megyében, akik ugyanúgy szeretnek fotózni, ahogyan jómagam is, és egy véleményen vagyunk: a környékünkön csodálatos a természet – hangsúlyozta végezetül.

NE

Borítókép: Párban állnak a gyurgyalagok Hajdúdorog környékén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában