Átadás Sárrétudvariban

2020.06.30. 17:53

„Ez az út a világon bárhol megállja a helyét”

A Püspökladányt Szeghalommal összekötő út forgalma és jelentősége jócskán meghaladja a hasonló számozású utakét.

Fotó: Kovács Péter

Ezt Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondta a 4212-es számú mellékút felújított, 6,4 kilométer hosszú szakaszának Sárrétudvariban tartott, keddi átadóján. Hangsúlyozta: nagyon fontos útszakasz átadása ez, amivel befejeződött a 42-es főúttól a Sárrétudvari-Biharnagybajom határában lévő szakaszig terjedő útburkolat három részletben megvalósult felújítása. Ezt Biharnagybajomban, illetve Nagyrábé felé kell majd folytatni. A korszerűsített úton biztonságosabban, kényelmesebben érhető el a térség központja, Püspökladány, az útfelújítással kedvező irányba változott Sárrétudvari település arculata, élhetőbb lett a falu.

Megyék közötti út is

„A polgármesteri hivatal sarkától az út túloldaláig megvalósult építkezésen végigtekintve ez az út a világon bárhol megállná a helyét”

– kezdte beszédét Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, majd sorolta a fejlesztéseket: díszburkolat, kerékpárút, a kerékpárút vízelvezetése, az aszfaltút vízelvezetése, parkoló, felújított aszfaltút. Elmondta azt is, hogy a következő évi költségvetésben a kormány a Magyar Falu Program keretösszegét – ebből készült az átadott út is – 90 milliárdról 192 milliárdra emelte. A most felújított út a Püspökladány-Szeghalom viszonylatban, tehát a megyék közötti közlekedést is szolgálja. A két város tekintetében inkább a közúti közösségi közlekedésben látja a jövőt.

Kiss Tibor polgármester az útkorszerűsítést települése nagyon fontos beruházásának nevezte. Mint mondta, tudatos, átgondolt szervezés eredménye, hogy három szakaszban, különböző támogatási forrásból épült meg. Az utóbbi években Sárrétudvari főutcáján elkészült a csapadékvíz elvezetés, a szennyvízberuházás, a közvilágítás korszerűsítése, egy parkoló a hivatal előtt és a kerékpárút.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában