adományozás

2020.06.04. 08:53

Élelmiszersegéllyel szolgálják a közösséget

A járványhelyzetben is támogatást nyújt a Coop Segély Alapítvány.

Fotó: Matey István

Idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amellyel a kereskedelmi csoport országosan segít az állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő gyermekek helyzetén. A Hajdú-Bihar megyébe szánt élelmiszercsomagok a Debreceni Reménysugár 1. Számú Gyermekotthonába érkeztek, innen osztották szét a megye további intézményei között, ahol különleges szükségletűek nevelkednek.

Fotó: Matey István

Nevelési terhek enyhítése

A segélycsomagok szerdai átadásakor Gáll Zoltán, a CO-OP Hungary Zrt. ügyvivő testületének tagja kitért a felajánlás céljára is. – Az alapítvány enyhíteni próbálja azokat a terheket, amelyek a neveléskor felmerülnek. Habár tudjuk, hogy a gyermekek jó kezekben vannak, és étkeztetésük megoldott, de élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozunk, így ezzel tudjuk segíteni a rászorulókat. Abban bízunk, hogy az így felszabaduló esetleges forrásokat olyan egyéb kiadásokra tudják majd fordítani, amelyek a gyermekek nevelésének és előmenetelének a hasznára fognak válni – emelte ki Gáll Zoltán.

Örömet szerez mindenkinek

A megyébe hat tonna élelmiszer-adomány érkezett, 540 főt segítve ezzel. Az átadáson Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének igazgatója a segélycsomagok fontosságára hívta fel a figyelmet. – Az a nagy múltú társadalmi szerepvállalás, amit a kereskedelmi lánc évek óta folytat, hatalmas segítséget jelent mindenkinek. Az így felszabaduló összegek a gyermekek tanítását szolgálhatják majd – hangsúlyozta az igazgató.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában